Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Pomembne informacije pred 3. prijavnim rokom programa ESE v letu 2019

13.08.2019
Pomembne informacije pred 3. prijavnim rokom programa ESE v letu 2019

1. Prijava projektov na 3. prijavni rok v letu 2019

Zadnji prijavni rok za predložitev predlogov projektov v program Evropska solidarnostna enota v letu 2019 se bo zaključil 1. oktobra 2019 ob 12. uri.

Projekte je mogoče prijaviti v tri različne ukrepe, in sicer:

Organizacije, ki želijo sodelovati (kot prijavitelji ali partnerji) v projektih prostovoljstva ali projektih pripravništev in zaposlitev, morajo imeti na dan prijavnega roka veljaven znak kakovosti. Organizacijam, ki še niso pridobile znaka kakovosti in niso oddale vloge za njegovo pridobitev do 10. avgusta, ne moremo zagotoviti, da bo postopek obravnave vloge zaključen do prijavnega roka. Več informacij o znaku kakovosti in postopku za njegovo pridobitev si lahko preberete tukaj. Vprašanja povezana z znakom kakovosti nam pošljite na akreditacije@mva.si.

Prijavni obrazci za 3. prijavni rok so že na voljo. Povezave do prijavnih obrazcev in aktualne različice Vodnika najdete tukaj. Za dostop do prijavnih obrazcev potrebujete uporabniški račun EU Login. Vodnik po programu ESE je na voljo samo v angleškem jeziku.

POMEMBNO: Ne glede na to, ali uporabite angleški ali slovenski prijavni obrazec, mora biti ta izpolnjen v slovenskem jeziku. Prijave v angleškem jeziku bodo obravnavane le v izjemnih primerih in z našim predhodnim soglasjem. To pomeni, da morajo prijavitelji, ki želijo prijavnico oddati v angleškem jeziku, na nacionalno agencijo najmanj dva tedna pred prijavnim rokom posredovati prošnjo za odobritev oddaje prijavnega obrazca v angleškem jeziku, v kateri morajo utemeljiti, zakaj njihova organizacija ni sposobna pripraviti prijavne dokumentacije v slovenskem jeziku. Nacionalna agencija bo preučila utemeljenost navedenih razlogov in prijavitelja obvestila o nadaljnjem postopku.

2. Portal Evropske solidarnostne enote

Portal Evropske solidarnostne enote je virtualni prostor, ki povezuje mlade in organizacije. V projektih, ki so podprti v okviru programa ESE, lahko sodelujejo zgolj mladi, ki so registrirani na portalu ESE (registrirajo se lahko v starosti 17 let, vendar lahko v projektu sodelujejo šele z dopolnjenim 18. letom). V primeru solidarnostnih projektov, pa morajo biti mladi, ki prijavljajo projekt, registrirani na portalu ESE že ob prijavi projekta.

2. Podpora za prijavitelje na naši spletni strani

Na spletni strani programa Evropska solidarnostna enota so na voljo vsebine, ki vam bodo v pomoč pri pripravi projektov. Zbrane so v rubriki Podpora za prijavitelje.

3. Informativni dan programa Evropska solidarnostna enota

Informativni dan pred prijavnim rokom bo potekal 3. septembra 2019, med 10. in 15. uro v Hiši EU v Ljubljani. Namenjen vsem, ki se želite informirati o ciljih in značilnostih programa, strukturi programa in možnostih za prijavo projektov. Program informativnega dne in prijavnico za udeležbo najdete tukaj.

4. Delavnici za kakovostnejšo pripravo projektnih prijav

V letošnjem letu smo naše podporne aktivnosti obogatili z delavnicami, ki so namenjene krepitvi kompetenc prijaviteljev na posameznih projektnih sklopih. V mesecu septembru bomo izvedli: 

  • Delavnico Učinek+, ki je namenjena vsem, ki želite izboljšati načrtovanje, doseganje in merjenje učinkov projektov. Potekala bo 9. septembra 2019 v Ljubljani.
  • Delavnico Učenje+, ki je namenjena vsem, ki želite izboljšati načrtovanje in podporo učnim procesom ter uporabo orodja Youthpass v projektih. Potekala bo 12. septembra 2019 v Ljubljani. Število mest na delavnici je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

5. Vsebinske smernice za prijavitelje projektov

Priporočamo vam, da pri pripravi projektov upoštevate določila Vodnika po Evropska solidarnostna enota in nacionalne vsebinske smernice, ki si jih lahko ogledate tukaj. Ne pozabite preveriti tudi Vodnika za ocenjevalce, ki vam je lahko v pomoč pri pripravi kakovostnejših predlogov projektov.

6. Svetovanje prijaviteljem projektov

Od 3. septembra naprej vam je na voljo tudi okrepljeno svetovanje po telefonu. Na voljo vam bomo vsak dan med 10. in 12. uro ter med 13. in 15. uro. V zadnjem tednu pred prijavnim rokom (od 24.9. naprej) vam bomo na voljo le še za tehnična vprašanja glede izpolnjevanja prijavne dokumentacije, vsebinsko svetovanje pa v zadnjem tednu pred prijavnim rokom ne bo več mogoče.

Na vaša vprašanja ves čas odgovarjamo tudi preko elektronske pošte (info@movit.si). Na prispelo pošto praviloma odgovorimo še isti delovni dan, najkasneje pa v roku 3 delovnih dni.

Nudimo tudi osebno svetovanje za nove prijavitelje projektov (kot nove prijavitelje v program štejemo vse organizacije ali skupine mladih, ki v zadnjih dveh letih niso bile uspešne pri prijavi posamezne vrste aktivnosti v program Evropska solidarnostna enota).

Ne glede na zgornjo opredelitev pa nudimo osebno svetovanje neformalnim skupinam mladih, ki bodo prijavljale projekt v okviru organizacije, ki ne izpolnjuje zgornjega kriterija, in skladno s prednostnimi usmeritvami za leto 2019 tudi organizacijam, ki delajo z mladimi s posebnimi potrebami, torej motnjami v duševnem (intelektualne in kognitivne motnje, motnje pri učenju), telesnem, čutilnem ali drugem razvoju.

Svetovanje izvajamo v prostorih Nacionalne agencije, zanj se lahko dogovorite preko elektronske pošte (info@movit.si), tako da nam pošljete kratek opis projekta in vprašanja/dileme, ki jih želite razrešiti na svetovalnem srečanju. V zadnjem tednu pred prijavnim rokom osebno svetovanje ni več mogoče, zato si termin zagotovite pravočasno.

7. Razpoložljiva sredstva

Za tretji prijavni rok je v programu Evropska solidarnostna enota za leto 2019 na voljo 180.000 evrov.  Znesek je razdeljen po aktivnostih, in sicer:

  • Projekti prostovoljstva: 120.000 evrov
  • Zaposlitve in pripravništva: 40.000 evrov
  • Solidarnostni projekti: 20.000 evrov

« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih