Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Popravki Vodnika po programu Evropska solidarnostna enota

24.07.2019
Popravki Vodnika po programu Evropska solidarnostna enota (Corrigendum 2)

Evropska komisija je 23. julija 2019 objavila drugi sklop popravkov Vodnika po programu Evropska solidarnostna enota v letošnjem letu.

Popravki obsegajo naslednje spremembe:

Spremembe Vodnika v delu A:

  • Upravičene države programa ESE (str. 12): Turčija ni več navedena kot država, za katero velja odložilna klavzula.

Turčija je z Evropsko unijo podpisala bilateralni sporazum glede sodelovanja države v programu Evropska solidarnostna enota, kar pomeni, da lahko prijavitelji iz Turčije v program ESE prijavljajo brez omejitev.

Spremembe Vodnika v delu B:

  • Skupinske prostovoljske aktivnosti na prednostnih področjih (str. 33 - 40): Spremembe obsegajo opis akcije, meril za upravičenost, roka za prijavo in financiranja prostovoljskih skupin na prednostnih področjih. Potencialni prijavitelji so pozvani, da skrbno pregledajo celotno podpoglavje. (Rok za prijavo na centralizirano akcijo Skupinske prostovoljske aktivnosti na prednostnih področjih se zaključi 19. septembra 2019. Več informacij o razpisu najdete tukaj.)
  • Solidarnostni projekti (str. 57): Islandija in Severna Makedonija sta bili dodani v tabelo, ki opredeljejuje dnevno postavko za kritje stroškov inštruktorja v solidarnostnem projektu.

Vse navedene spremembe so že vključene v tretjo različico Vodnika po programu Evropska solidarnostna enota, ki je objavljen tukaj.

Seznam popravkov iz prvega sklopa sprememb Vodnika, ki je bil objavljen 10. aprila 2019, najdete tukaj.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih