Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

POSODOBLJENO: Obvestilo glede izvajanja projektov, sprejetih na prvem prijavnem roku 2022

01.07.2022

Vse organizacije, ki imate na prvem prijavnem roku v letu 2022 sprejete projekte v programa Erasmus+: Mladina ali Evropska solidarnostna enota, obveščamo, da še vedno čakamo na uradne prevode predlog sporazumov za leto 2022 s strani Evropske komisije. Sporazumi bodo na voljo v sredini septembra.

Kaj to pomeni za izvajanje vaših projektov?
Kar se tiče upravičenosti stroškov, bodo ti veljali tudi za nazaj, v kolikor bodo vezani na upravičeno (projektno) obdobje. Vendar pa vas vseeno opozarjamo, da dokler nimate z nami podpisanega sporazuma, aktivnosti v tem času izvajate na lasten riziko. Nekateri ste se na nas obrnili z vprašanjem, kaj to pomeni, zato dopolnjujemo informacijo s pojasnilom, da načeloma ne pričakujemo težav pri podpisu Sporazuma s katerim koli upravičencem, vendar je vsako poslovanje (tj. izvajanje aktivnosti znotraj projekta) brez pravne podlage (torej brez podpisanega in veljavnega Sporazuma) tvegano in zdi se nam pomembno, da vas na to opozorimo.

Bodite pozorni tudi na to, kateri stroški znotraj projektov so bili odobreni in kateri morda ne, da potem kasneje ne bo kakšnih presenečenj. Te informacije ste prejeli v obvestilu o sprejemu.

Ker vemo, da boste nekateri upravičenci izvajali aktivnosti znotraj projektov že v poletnem obdobju in da je za nekatere izmed vas to prvi tak projekt, vas opozarjamo še, da morate s strani udeležencev aktivnosti z namenom dokazovanja upravičenosti stroškov pridobiti določene podatke in jih zbrati v obliki liste prisotnosti, za katero lahko predlogo pretočite na naslednji povezavi

Ko bodo Sporazumi podpisani, se bodo vaši projekti prenesli še v Modul za upravičence (orodje za upravljanje mobilnosti in aktivnosti znotraj projekta), takrat boste morali v orodje vnesti aktivnosti in mobilnosti (tj. podatke o udeležencih). Kateri so ti podatki in kako je videti vnos v orodje, si lahko ogledate v Vodniku po orodju.

V kolikor imate pri izvajanju vaših aktivnosti dodatna vprašanja, nam pišite na info@movit.si, v zadevo sporočila pa obvezno navedite številko vašega projekta.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih