Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Postanite soustvarjalci evropskega leta mladih!

18.02.2022

Z letom 2022 smo vstopili v evropsko leto mladih, ki predstavlja ključni trenutek za razširjanje in delitev priložnosti za mlade, njihovo aktivno udejstvovanje ter vzpostavitev aktivne vloge mladih pri grajenju bolj vključujoče, zelene in digitalne Evrope.

V povezavi s tem so cilji evropskega leta mladih:

  • črpati navdih iz mladih, iz njihovih idej in vizij za nadaljnje delo;
  • spodbujati mlade, vključno z mladimi z manj priložnostmi, da postanejo aktivni državljani in prispevajo k pozitivnim spremembam;
  • promocija priložnosti za mlade za nudenje podpore njihovemu osebnemu, socialnemu in profesionalnemu razvoju;
  • vzpostavitev zelenega in digitalnega prehoda, ki ponujata nov pogled na prihodnost ter priložnosti za mlade in družbo kot celoto.

Takšna prizadevanja, pri uresničevanju katerih bosta ključno vlogo imela tudi programa Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota, se odražajo v izdatnem povečanju sredstev za podporo sprejemu projektov v okviru posameznih ukrepov obeh programov. Programa bosta tako v letu 2022 v prvi vrsti namenjena nudenju podpore mladim in spodbujanju njihove udeležbe v demokratičnem življenju, pri čemer se zasledovanje naštetih ciljev pričakuje tudi od projektov, ki jih bosta programa podprla v letošnjem letu.  

Zato pa vse, ki vas zanima prijava projektov v okviru programov Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota, spodbujamo, da postanete soustvarjalci evropskega leta mladih. Naj vaši projekti še dodatno podprejo mlade, vključujejo aktivnosti, ki prispevajo k obeležitvi leta in njegovi promociji ter uresničujejo njegovo poslanstvo.

Naša želja je, da čimveč organizacij s kakovostnimi projekti praznuje evropsko leto mladih ter v ospredje postavi mlade in priložnosti zanje.  

Obenem vas vabimo k obisku Evropskega mladinskega portala, kjer je bil ustvarjen poseben razdelek, namenjen evropskemu letu mladih, ki med drugim vsebuje interaktivni zemljevid z vsemi aktivnostmi, namenjenimi obeležitvi leta. K polnjenju zemljevida lahko prispevate tudi vi z vnosom vsakršne aktivnosti, ki je povezana z zasledovanjem ciljev evropskega leta mladih. Pri tem potrebujete EU login račun, pri izbiri vrste vnesene aktivnosti pa imate prosto pot. Lahko je to npr. konferenca, iniciativa, izobraževanje, usposabljanje, raziskava, promocijska aktivnost, mednarodno sodelovanje, …  Dovolj je le, da je aktivnost povezana z mladimi.

Preverite, kaj vse nam letošnje leto prinaša in se pridružite praznovanju mladih!


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih