Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Predstavitev raziskave Vpliv prostovoljskih aktivnosti na zaposljivost mladih

18.11.2019

14. novembra 2019 je potekal dogodek za predstavitev rezultatov mednarodne raziskave Vpliv prostovoljskih aktivnosti na zaposljivost mladih. Predstavitev rezultatov je pritegnila raznolike posameznike in institucije s področij mladine in zaposlovanja. Z nami so bili predstavniki Urada za mladino, mladinskih in prostovoljskih organizacij, organizacij socialnega varstva, zavodov za zaposlovanje in občinskih uradov.

Udeležence dogodka sta v uvodu pozdravila Uroš Skrinar (direktor MOVIT) in Dragan Barbutovski (direktor British Council). Govorca sta izpostavila pomembnost mednarodnega in medsektorskega sodelovanja v raziskovanju tem s področij mladine, inkluzije in zaposlovanja. Zdaj že večletna tradicija mednarodnih raziskav kaže prepletenost teh področij pri obravnavi prostovoljskih aktivnosti v okviru programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota.

Rezultate raziskave je predstavil raziskovalec Jonathan Robertson. Predstavitvi je sledil interaktivni world-caffee z zanimivimi omizji na teme sodelovalnih praks med institucijami, motivacije prostovoljcev in raziskovanja učinkov mladinskih programov. Nato je kljub deževnemu vremenu Sky Bar Borbona s prelepo teraso omogočil prijeten ambient za neformalno mreženje.

V letih 2017-2018 izvedena raziskava Volunteering activities to combat long-term unemployment je temeljila na seriji intervjujev s 43 prostovoljci 12 nacionalnosti in na proučevanju dobrih praks 16 organizacij iz 9 držav. Poseben poudarek je bil na razumevanju vpliva prostovoljskih aktivnosti na dolgoročno brezposelnost mladih in sodelovalnih praks med institucijami s področij mladine in zaposlovanja. Raziskavo sta izvedli slovenska (MOVIT) in britanska (ECORYS ob sodelovanju z British Council) nacionalna agencija evropskih programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota.

Povezava do raziskave: www.movit.si/ese/ucinki-programa 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih