Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Prehod na izključno digitalno poslovanje in podpisovanje

13.08.2020

Obveščamo vas, da Nacionalna agencija od 1. novembra 2020 dalje prehaja na izključno digitalno poslovanje preko elektronske pošte in digitalno podpisovanje dokumentov, s čimer želi doprinesti k varovanju okolja kot tudi poenostaviti ter pohitriti nekatere obstoječe postopke.

Od 1. 11. 2020 dalje bodo tako za Nacionalno agencijo z vaše strani ustrezno podpisani le tisti dokumenti, ki bodo podpisani s kvalificiranim digitalnim potrdilom zakonitega zastopnika.

Z namenom priprave na to obdobje, vas Nacionalna agencija poziva, da si do konca oktobra 2020 (do t. i. konca prehodnega obdobja), pridobite ustrezna kvalificirana digitalna potrdila zakonitih zastopnikov, v kolikor takšnih potrdil še nimate.

Kvalificirana digitalna potrdila v Sloveniji lahko pridobite pri štirih overiteljih:
- Ministrstvo RS za javno upravo - SIGEN-CA
- Pošta Slovenije d.o.o. - Pošta®CA
- Nova Ljubljanska banka d.d. - AC NLB
- Halcom d.d. - Halcom CA

Podpisovanje medsebojnih dogovorov (sporazumov, aneksov, pogodb) poteka v Adobe Readerju. V kolikor še nimate nameščenega, ga lahko brezplačno prenesete s strani: https://get.adobe.com/si/reader/otherversions/. 

V kolikor že imate kvalificirano digitalno potrdilo, vendar niste prepričani o postopku in uporabi, nas pokličite in z veseljem vam bomo svetovali.

Zahvaljujemo se vam za vaše sodelovanje!

Priloga: Dopis "Prehod na izključno digitalno poslovanje"


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih