Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Priložnost zamujena, ne vrne se nobena – še 1 dan za prijavo projektov v program ESE

11.10.2018

Rok za prijavo v program Evropska solidarnostna enota se izteče 16. oktobra 2018 opoldne. Nov program prinaša nadaljevanje podpore projektom na področju prostovoljstva, hkrati pa s solidarnostnimi projekti ter ukrepom pripravništva in zaposlovanje odpira nove možnosti za spodbujanje solidarnosti in naslavljanje izzivov mladih in družbe na lokalni, nacionalni in evropski ravni.   Spodbujamo vas, da svoje delo v organizacijah, podjetjih ali institucijah obogatite z novimi projekti, ki jih boste prijavili v program ESE, in skupaj z mladimi spreminjate in izboljšujete naše skupnosti. 

Na nacionalni agenciji vam želimo pomagati v največji možni meri in vas ustrezno podpreti pri oblikovanju projektov za prijavo v program Evropske solidarnostne enote, zato smo se odločili, da podaljšamo vsebinsko svetovanje za prijavitelje do vključno 15. oktobra 2018. 

Številni akterji praktično vsak dan izvajate aktivnosti, s katerimi naslavljate lokalne izzive in krepite solidarnost v družbi. To izpostavljamo, ker želimo poudariti, da program Evropska solidarnostna enota od vas ne zahteva, da na novo osmislite vaše poslanstvo, cilje, ideje ali aktivnosti, ki jih izvajate. Ponuja pa vam priložnost, da uresničevanje vašega poslanstvo s pomočjo programa Evropska solidarnostna enota finančno podprete in dodatno razvijete. 

Že prav, ampak kako naj izberemo pravi ukrep za nas?

Rdeča nit vseh treh ukrepov, ki so na voljo v programu ESE, je seveda krepitev solidarnosti v družbi, od lokalne do evropske ravni, in podpora mladim pri učenju in pridobivanju kompetenc, ki jih potrebujete(jo) za svoj razvoj. 

Za tiste, ki še nimate izkušenj s prijavljanjem v različne evropske programe, so SOLIDARNOSTNI PROJEKTI odlična vstopna točka v program. Priprava teh projektov od vas zahteva osnovno poznavanje projektnega načrtovanja in upravljanja, bistvena pa je seveda aktivna vloga mladih pri pripravi in razvoju projektne ideje. Solidarnostni projekti imajo še eno pomembno prednost za neizkušene prijavitelje – ne zahtevajo mednarodnih partnerjev za prijavo in izvedbo projekta. Več o SOLIDARNOSTNIH PROJEKTIH...

PROJEKTI PROSTOVOLJSTVA predstavljajo nadaljevanje nekdanje Evropske prostovoljske službe. Ta ukrep vam omogoča, da aktivnostim, ki jih izvajate, dodate mednarodno dimenzijo, s čimer povečate pestrost in okrepite kapacitete svoje organizacije, obenem pa mladim ponudite izkušnjo, ki jim bo najverjetneje spremenila življenje. Program ESE omogoča, da se 20 % sredstev, ki so na voljo za te projekte, nameni za nacionalne aktivnosti, preostale pa morajo biti izvedene v mednarodnem kontekstu. Več o PROJEKTIH PROSTOVOLJSTVA... 

Področje PRIPRAVNIŠTEV in ZAPOSLITEV je povsem nov ukrep, kakršnega do sedaj v programih na področju mladine še nismo imeli. Ponuja priložnost, da organizacije, podjetja ali institucije preko svojih projektov ali aktivnosti, ki imajo solidarnostno noto in so neprofitne narave, naslavljajo različna področja v družbi. Program v tem ukrepu nudi podporo za mentorstvo pripravnikov in zaposlenih, mladim, ki v teh projektih sodelujejo, pa nudi finančno podporo za njihovo mobilnost. Program ESE omogoča, da se 20% sredstev, ki so na voljo nameni za nacionalne aktivnosti, preostale pa morajo biti izvedene v mednarodnem kontekstu. Več o ukrepu PRIPRAVNIŠTVA in ZAPOSLITVE...

Poleg osnovnih informacij, smo za vas pripravili tudi druge dokumente in zbirke informacij, ki vam bodo v pomoč pri pripravi projektov: 

  • Pogosta vprašanja in odgovori (FAQ) 
  • Vsebinske smernice za prijavo projektov  
  • Razpisna dokumentacija 

Saj veste, kako pravijo: »Priložnost zamujena, ne vrne se nobena.« Ideje imate, družba potrebuje realizacijo teh idej, program Evropska solidarnostna enota vam to omogoča, prijavni obrazci pa tudi že čakajo. Vse, kar morate storiti je, da se odločite za prijavo. Potem pa smo tukaj še mi, ki vas bomo pri tem z veseljem podprli.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih