Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Srečanje mentorjev prostovoljcem v programu evropska solidarnostna enota

19.04.2023

Z namenom, da odpremo prostor za spoznavanje različnih vidikov komuniciranja in njihovo aplikacijo na odnos mentor-organizacija ter da spoznamo orodja, ki lahko mentorjem pomagajo pri podpori prostovoljcem, vas vabimo na redno srečanje za mentorje v projektih prostovoljstva, ki bo 19. in 20. maja 2023 v Kranjski Gori.
Srečanje je namenjeno vsem aktualnim mentorjem v projektih prostovoljstva ter tistim, ki boste to v kratkem postali.

Na srečanju boste:
•    spoznali in reflektirali različne vloge mentorja,
•    med seboj izmenjali izkušnje in prakse,
•    se seznanili s komunikacijskimi pristopi,
•    preizkusili orodja, ki so uporabna pri delu s prostovoljci,
•    se med seboj družili in oblikovali podporno mrežo.

LOGISTIKA
Usposabljanje bo potekalo v Kranjski Gori, v Hotelu Ramada Hotel & Suits. S programom bomo pričeli v petek, 19. 5. ob 16:30, zaključili pa v soboto, 20. 5. do 17h.


Nastanitev je načeloma predvidena v dvoposteljnih sobah, zagotovljena bo prehrana tekom celotnega usposabljanja. Udeležba je za mentorje brezplačna. Prostori so primerni za osebe na invalidskem vozičku.
Udeležencem bodo povrnjeni potni stroški.
Glede morebitnih prehranskih in drugih potreb nam sporočite v prijavnem obrazcu. Prav tako so dobrodošla vprašanja oz. predlogi tem, ki bi jih želeli obravnavati na srečanju.

PROGRAM
Podroben program boste prejeli ob potrditvi prijave. Sicer pa boste na srečanju udeleženci razmislili o različnih relacijah, v katerih nastopa mentor v projektu prostovoljstva (prostovoljec-mentor-koordinator) in skušali predvideti najustreznejše načine komunikacije za vsakega od teh odnosov. Pogovorili se bomo tudi o različnih vlogah, ki jih opravlja mentor, manjši del srečanja pa bo namenjen srečanju s koordinatorji, ki svojo pot v projektih prostovoljstva šele začenjajo. Kot vedno pa bo ena izmed ključnih sestavin srečanja povezovanje in deljenje med mentorji ter s tem ustvarjanje kvalitetne podporne mreže. Uporabili in predstavili bomo različne metode, značilne za neformalno izobraževanje, ki jih lahko uporabite tudi pri svojem delu.
 
Srečanje bosta vodili trenerja Lea Kovič in Marko Pavlovič. Prisotni bodo tudi predstavniki Nacionalne agencije.

PRIJAVE
Obvezna je predhodna prijava. Prijavite se lahko TUKAJ do četrtka, 4. 5. 2023. V primeru prevelikega števila prijav si NA pridržuje pravico do izbora udeležencev oz. zavrnitve kandidatov. Predvideno število udeležencev je 25 – 30, spodbuja pa se udeležba po enega predstavnika vsake organizacije.

Udeleženci boste o izboru obveščeni predvidoma do ponedeljka, 8. 5. 2023.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih