Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Učinki prve aktivnosti mreženja programa ESE

25.05.2020

Prva mednarodna aktivnost mreženja programa Evropska solidarnostna enota (ESE), Key to inclusion: European Solidarity Corps, ki smo jo skupaj s partnerskimi nacionalnimi agencijami organizirali decembra leta 2018 v Ljubljani, je bila namenjena spoznavanju programa Evropska solidarnostna enota in mreženju organizacij, ki želijo skupaj soustvarjati vključujoče projekte.

Kakšni pa so bili učinki aktivnosti eno leto po njeni izvedbi?

Na podlagi evalvacije, ki smo jo izvedli med udeleženci, smo ugotovili, da je bila aktivnost dobro sprejeta, njeni učinki pa se med drugim kažejo v novih projektih, ki so jih organizacije prijavile, in njihovem drugačnem načinu dela, ki je bolj osredotočeno na vključevanje. Evalvacijski vprašalnik, ki smo ga poslali vsem udeležencem, je izpolnilo 17 oseb. V nadaljevanju navajamo odgovore udeležencev, ki so odgovorili na vprašalnik.

Udeležba na aktivnosti je imela različne učinke na organizacije, iz katerih so prihajali udeleženci.

Največ udeležencev poroča, da so v organizaciji začeli sodelovati z novimi partnerji, ki so jih spoznali na aktivnosti in da so pripravili nove projekte, povezane s temo aktivnosti, nekateri pa so v svoje delo vključili nove pristope, nekaj udeležencev pa poroča, da njihova udeležba na aktivnosti ni imela učinka na organizacijo. 

Večina tistih, ki se je odzvala na evalvacijski vprašalnik, poroča, da je njihova udeležba na aktivnosti vplivala na prijavo projekta v program Erasmus+: Mladi v akciji (E+: MvA) ali Evropska solidarnostna enota (ESE). 8 (47,06 %) udeležencev poroča, da so projekt že prijavili, kot prijavitelji ali kot partnerji, 7 (41,18 %) pa jih poroča, da prijavo projekta še načrtujejo. 2 (11,76 %) udeleženca sta sporočila, da projekta še niso prijavili in tega zaenkrat nimajo v načrtu.

V katere ukrepe udeleženci aktivnosti prijavljajo projekte?

Največ udeležencev poroča, da so prijavili ali nameravajo prijaviti projekte mobilnosti mladinskih delavcev v programu E+: MvA (8 udeležencev oz. 47,06 %) in/ali projekte programa ESE na področju prostovoljstva (8 udeležencev oz. 47,06 %), prijavili oziroma nameravajo prijaviti pa tudi druge vrste projektov tako v programu E+: MvA kot v programu ESE. Nekateri so prijavili oziroma nameravajo prijaviti več različnih projektov. Aktivnost, ki je bila tako sicer osredotočena na program ESE, je imela učinek tudi na program E+: MvA.

Po naših podatkih o prijavljenih projektih, so organizacije skupaj s partnerji, ki so jih spoznale na aktivnosti, do sedaj razvile in prijavile 5 različnih projektov na slovensko nacionalno agencijo Movit, in sicer je v vseh primerih šlo za prostovoljske projekte v programu Evropska solidarnostna enota.

Aktivnost Key to inclusion je aktivnost, ki se ponavlja in je leto dni po slovenski prvi izvedbi decembra 2018 potekala tudi na Hrvaškem, v letošnjem letu pa bo potekala na Švedskem. Za več informacij spremljajte naše novice in evropski koledar usposabljanj.

Aktivnost je bila izvedena v sodelovanju nacionalnih agencij, ki skrbijo za program Evropska solidarnostna enota na Danskem, Hrvaškem, Finskem, Švedskem, v Belgiji (Flandriji), Bolgariji, Litvi, Sloveniji in Združenem kraljestvu.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih