Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Uspešno usposabljanje prostovoljcev v čudovitem Bohinju

25.04.2023

V tednu med 17. in 21. aprilom je potekal Krog usposabljanj in vrednotenj za prostovoljce v programu Evropska solidarnostna enota. Naša lokacija je tokrat bila v miru ledeniško oblikovane doline Bohinjskega jezera.

Prostovoljci na usposabljanju Ob prihodu so se seznanili s standardnimi vsebinami. Spoznali so vloge in naloge deležnikov v programu ter faze projektnega managementa. Za projektni dan so si izbrali vsebine, ki so bile povezane s solidarnostjo, s poudarkom na temah vključevanja, varstva okolja in umetnosti. Pogovarjali so se še o medkulturnosti in (medkulturnem) učenju ter spoznali Youthpass.


Na Vmesnem vrednotenju so prostovoljci imeli bolj ‘odprt’ urnik, ki je izhajal iz potreb in predlogov udeležencev. Prostovoljcem smo ponudili pogovore in metode, ki jim lahko pomagajo pri refleksiji dosedanjega dela, jim dajo motivacijo za premik, če so se znašli na brezpotju, in jih navdihnejo za nadaljnje korake. Razmišljali so tudi o tem, kaj in kako po koncu zaključene aktivnosti. Še vedno je veliko zanimanja za temo o težavah v duševnem zdravju.


Oba programa sta bila zasnovana tako, da so udeleženci imeli možnost spoznati aktivnosti in metode, ki jih lahko uporabijo pri svojem delu. Del programa je bil namenjen skupnemu druženju, zasnovan je bil kot odprt prostor, kjer so udeleženci lahko ponudili in gostili svoje teme in metode. Tako se je zvrstila vrsta zanimivih delavnic; petje, fotografija, izobraževalne namizne igre, pohod okoli jezera ipd.


Opažamo, da se situacije mladih v Evropi in tretjih državah programa spreminjajo, zato je zelo pomembno, da se o stanju v družbi in možnostih, ki jih imajo mladi v njej, pogovarjamo. Skupaj lahko poiščemo rešitve za različne izzive in težave, s katerimi se srečujejo mladi, ter jim pomagamo pri njihovem osebnem in profesionalnem razvoju.


Usposabljanje Ob prihodu sta vodila trenerja Lea Kovič in Vid Tratnik. Za gostitev prostovoljcev na Vmesnem vrednotenju pa sta skrbela Tanja Veber in Jaka Kovač.

Na usposabljanjih so bi bili prisotni prostovoljci iz organizacij:

Cirius Kamnik, Društvo DIH, Ljubljana Pride, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, Luksuz Produkcija, Duhovno društvo za dušo, Društvo EkoPot, EUSA Institute, Mladinski EPI center Piran, Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija, Mladinski center Velenje, Mladinski center Zagorje, Mladinski svet Ljutomer, Mladinski center Kotlovnica Kamnik, Zavod Nefiks, Skala Salesianum, Zavod za mladino in šport Trbovlje, Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih