Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Usposabljanja za organizacije v programu Evropska solidarnostna enota

23.05.2022

Od četrtka do sobote sta v prijetnem ambientu hotela Re-aktiv v Zrečah potekali dve usposabljanji za predstavnike organizacij v programu Evropska solidarnostna enota: Usposabljanje za nove nosilke znaka kakovosti in Srečanje mentorjev prostovoljcem.

Prvo usposabljanje je namenjeno koordinatorjem projektov prostovoljstva, ki šele vstopajo v svet projektov prostovoljstva – bodisi osebno, v vlogi koordinatorja ali kot organizacija, drugi dogodek pa je bil namenjen mentorjem, ki prostovoljcem tekom projekta nudijo osebno podporo.

Odziv na obe usposabljanji je bil zelo dober, enako tudi vzdušje na obeh dogodkih. Čutiti je bilo željo po učenju in po zagotavljanju še boljše podpore prostovoljcem. Da je proces gladko in učinkovito tekel, sta skrbeli članici Movitovega bazena trenerjev – Maja Drobne in Petra Jazbec, vsebinsko pa smo dogodka podpirali sodelavci nacionalne agencije.

Usposabljanj so se tokrat udeležili predstavniki naslednjih organizacij: Brez izgovora Slovenija, Celjski mladinski center, CSD Gorenjska, enota Škofja Loka, Dnevni center za otroke in mladostnike DCOM, Društvo Nega Zemlje in Duha, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, Društvo Zelena centrala, Društvo zaveznikov mehkega pristanka (Luksuz), EUSA Institut, Familija, Javni zavod Sotočje, Javni zavod Športni in mladinski center Piran - Mladinski EPI center Piran, Javni zavod za kulturo, šport, mladino in turizem Hrastnik (KRC Hrastnik), Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Ljudska univerza Ormož, Mladinski center Krško, Mladinski center Ormož, Mladinski center Postojna, Osnovna šola Prestranek, OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, Skala, Varstveno delovni center Novo mesto, Zavod Manipura, Zavod Nefiks, Zavod za mladino in šport Trbovlje, Zavod za mladino, kulturo in mladino Koper (Center mladih Koper), Zveza društev Mladinski center Postojna.

Preberi več …

Usposabljanja za organizacije so del t.i. Kroga usposabljanj in vrednotenj Evropske solidarnostne enote (Training and Evaluation Cycle – TEC) – podpornega mehanizma za prostovoljce in predstavnike organizacij, katerega namen je zagotavljati visok nivo izvajanja projektov prostovoljstva. Slovenska nacionalna agencija organizira 3 tipe tovrstnih usposabljanj za organizacije: Usposabljanje za koordinatorje, Usposabljanje za mentorje ter Usposabljanje za nove nosilke znaka kakovosti. Poleg tega pa smo na slovenski NA zasnovali še en pionirski podporni mehanizem za organizacije, in sicer t.i. 'študijske obiske', v okviru katerih neizkušena organizacija obišče izkušeno organizacijo, ki ji je vsebinsko in/ali strukturno podobna, ter na ta način dobi vpogled v potek projektov prostovoljstva v praksi.

Tudi na področju izvajanja Usposabljanj za nove nosilke znaka kakovosti smo ena redkih nacionalnih agencij, ki na ta način zelo konkretno podpre neizkušene organizacije/osebe. Ker gre za relativno homogeno skupino kar se tiče izkušenosti, je mogoče organizirati kvaliteten učni proces za vse udeležence. Nagrada za organizatorje in izvajalce tega usposabljanja pa je velika količina znanja in informacij, ki jih udeleženci prejmejo ter obilica »aha« trenutkov.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih