Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Usposabljanje ob prihodu in Vmesno vrednotenje v Strunjanu

29.11.2022

Usposabljanje ob prihodu in Vmesno vrednotenje spadata v krog usposabljanj in vrednotenj programa Evropska solidarnostna enota. Gre za izobraževalna dogodka za prostovoljce na dolgoročni aktivnosti. Tovrstna usposabljanja prostovoljcem zagotavljajo kontinuirano usmerjanje in podporo skozi celotno prostovoljsko izkušnjo. Prostovoljcem usposabljanja pomagajo, da se prilagodijo kulturnim in osebnim izzivom, spoznajo pravice in obveznosti vključenih deležnikov, praktične zadeve in medkulturno komunikacijo. Kar je še posebej dragoceno pa je, da spoznajo druge udeležence, ocenijo svoje izkušnje in še kaj ...

Novembrski usposabljanji sta se odvila v Strunjanu. Udeleženci Usposabljanja ob prihodu so poleg naslavljanja že ustaljenih vsebin (pravice in odgovornosti, medkulturno učenje, Youthpass...) spoznavali faze načrtovanja projekta ter se z javnim prevozom podali v raziskovanje izbranih tem po slovenski obali. Udeleženci Vmesnega vrednotena pa so svoje misli usmerili v evalvacijo dosedanjega dela in razmisleku o naslednjih korakih. V programu je bilo veliko prostora za izmenjavo praks, orodij, metod dela, kar je skupina pograbila in na ta način prispevala z soustvarjanju programa.

Za program Usposabljanja ob prihodu sta poskrbeli Polona Siter Drnovšek in Tanja Veber. Vmesno vrednotenje pa sta vodila Aljaž Zupan in Nina Milenković Kikelj.

V Strunjanu so se stkala poznanstva med prostovoljci iz naslednjih organizacij: Društvo DIH, Familija, Parada ponosa, Društvo za kulturo inkluzije, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, Kulturno izobraževalno društvo PINA, Kmetija Veles, Ljudska univerza Ormož, Mladinski center Krško, Mladinski center Idrija, Mladinski center Piran, Osnovna šola Prestranek, Zavod BOB, Zavod KNOF, Zavod Nefiks, Zavod Sotočje – Medvode, Zavod za globalno učenje.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih