Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Vabilo na dogodek: Vpliv prostovoljskih aktivnosti na zaposljivost mladih, 14. 11. 2019, Ljubljana

07.11.2019

Zaposljivost je pogosto ključen dejavnik uspešne integracije mladih v družbo. Odvisen je od prepleta raznolikih področij v življenju mladega človeka. Številne organizacije se posredno ali neposredno ukvarjamo z zaposljivostjo mladih. Naše delo za najboljše učinke na mlade pa mora biti medsebojno usklajeno in sodelovalno.

Vabimo vas na dogodek "Vpliv prostovoljskih aktivnosti na zaposljivost mladih", na katerem bomo predstavili rezultate mednarodne raziskave o vplivu prostovoljstva na osebni in profesionalni razvoj mladih (s poudarkom na mladih z manj priložnostmi in dolgoročni brezposelnosti), sodelovalne prakse med organizacijami prostovoljstva in institucijami zaposlovanja ter dobre prakse v organizacijah, ki prostovoljstvo omogočajo.

Dogodek bo 14. novembra 2019 v dopoldanskem času v Sky baru Borbona (stavba TR3 - Trg republike 3) v Ljubljani.

Dogodek je namenjen institucijam, organizacijam in posameznikom, ki se ukvarjajo z mladimi na različnih ravneh, še posebej z vidikov mladih z manj priložnostmi, prostovoljstva in zaposlovanja. Ob predstavitvi rezultatov je predvidena tudi interaktivna debata in čas za mreženje.

Dogodek bo moderiran in rezultati predstavljeni v angleškem jeziku.

V terenski raziskavi Prostovoljske aktivnosti za spopadanje z dolgoročno brezposelnostjo je sodelovalo 43 mladih prostovoljcev, od tega 24 mladih z manj priložnostmi, in 16 organizacij iz 9 držav. Raziskava je vključila tudi slovenske prostovoljce, mladinske organizacije in institucije zaposlovanja. Kot eno izmed študij primera je raziskava obravnavala uspešno sodelovanje med mladinskim centrom in zavodom za zaposlovanje v Sloveniji.

Raziskavo smo izvedli MOVIT, Zavod za razvoj mobilnosti mladih, nacionalna agencija evropskih programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, ter britanska organizacija Ecorys, nacionalna agencija evropskih programov (v sodelovanju z British Council) v sodelovanju z raziskovalcem Jonathanom Robertsonom.

Datum: 14. 11. 2019
Lokacija: Sky Bar Borbona (stavba TR3 - Trg republike 3), Ljubljana

Predviden program:
09:45–10:00 Registracija
10:00–10:20 Uvodni nagovor
10:20–11:15 Predstavitev raziskave
11:15–12:00 Debata o pomenu prostovoljstva
12:00–12:15 Predstavitev zaključkov debate
12:15–13:15 Brunch in druženje ob hrani

Veseli bomo vaše udeležbe!

Prijave sprejemamo do 10. 11. 2019 preko spletnega vprašalnika.

Vabilo v PDF ...

 

V popoldanskem času vas vabimo tudi k udeležbi na dogodku Vključevanje mladih z manj priložnostmi v program Evropska solidarnostna enota - več informacij najdete tukaj.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih