Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Vabilo na spletno konferenco "Volunteering & solidarity as the social capital of the city"

09.04.2021

Konferenca je namenjena promociji širših in sistemskih družbenih in ekonomskih učinkov prostovoljstva in dejavnosti solidarnosti v urbanih okoljih.

Namen konference je združiti predstavnike občin in organizacij, da bi skupaj promovirali projekte prostovoljstva in solidarnosti kot orodje za solidarnost v vsakodnevnem življenju. Načrtovanje konference sta spodbudili Mestna občina Ljubljana in Slovenska Filantropija, ena največjih prostovoljskih organizacij v Sloveniji, v sodelovanju z Nacionalno agencijo programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota ter Podpornega centra Evropske solidarnostne enote pa je bila razširjena in dokončno razvita.

Mesta in občine skušajo podpirati solidarnost med svojimi prebivalci, da bi spodbujale družbeno povezanost. Med-sektorsko povezovanje je raznoliko in vsaka skupnost je razvila svoj način odgovarjanja na potrebe prebivalstva. Na konferenci želimo raziskovati obstoječe prakse med-sektorskega sodelovanja v mestih ter spodbujati nadaljnjo gradnjo na njihovih temeljih.

Cilji:
·    Navdušiti mesta, da se vključijo v med-sektorsko povezovanje, da bi podprli solidarnost in družbeno povezanost.
·    Ponuditi prostor za predstavitev in učenje iz primerov dobre prakse med-sektorskih projektov, ki podpirajo solidarnost in povečujejo družbeno povezanost.
·    Orisati elemente pristopov vključevanja mest v podporo prostovoljskim in solidarnostnim dejavnostim.
·    Predstaviti vse aktivnosti programa Evropske solidarnostne enote in možne načine podpore.
·    Graditi partnerstva za bodoče projekte in druge oblike sodelovanja in povezovanja med sodelujočimi organizacijami in mesti.

Udeleženci:
Želimo si, da bi se konference udeležile delegacije mest in krajev, sestavljene iz treh članov (predstavnik občine, predstavnik lokalne prostovoljske organizacije, predstavnik podjetja, ki je vključeno v družbeno odgovorne dejavnosti).
Vsak udeleženec se mora prijaviti samostojno. Seveda pa se lahko prijavite tudi samostojno kot predstavniki ene od prej omenjenih organizacij.  

Ciljna skupina:
60 zaposlenih v občinskih upravah, družbeno odgovornih podjetjih ali predstavnikov prostovoljskih organizacij in gibanj.  

Delovni jezik:
Angleški

Prijave:
Preko spletne strani: trainings.salto-youth.net/8668
Rok za prijave je 16.april.

Vabilo na konferenco


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih