Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Youthpass na voljo tudi za projekte v programu Evropska solidarnostna enota

28.05.2019
Youthpass na voljo tudi za projekte v programu Evropska solidarnostna enota

Sporočamo vam, da so sedaj na voljo potrdila Youthpass tudi za projekte programa Evropska solidarnostna enota (ESE). Potrdila so na voljo za vse vrste aktivnosti, izdate pa jih lahko za vse projekte, ki so bili sprejeti znotraj programa ESE, tudi tiste, ki so se začeli pred današnjim dnem.

Namen potrdil Youthpass je enak kot v programu Erasmus+, to je podpiranje udeležencev pri ozaveščanju njihovega učnega procesa in beleženju učnih rezultatov z namenom boljše predstavitve vsega, kar so se udeleženci naučili s sodelovanjem v posameznem projektu. Youthpass potrdilo v projektih ESE spremlja in dopolnjuje potrdilo o sodelovanju, ki ga dobijo vsi udeleženci in potrjuje sodelovanje posameznika v projektu. Uporaba Youthpassa je tako smiselna predvsem za spremljanje in beleženje učnega procesa.

Primere potrdil Youthpass za posamezno vrsto aktivnosti znotraj programa ESE si lahko ogledate tukaj.

Za pomoč pri spremljanju in beleženju učnega procesa skozi celoten potek projekta in vodenju tega procesa skupaj z vašimi udeleženci, vas vabimo, da si pomagate z naslednjimi publikacijami:

  • One 2 One, ki se osredotoča na podpiranje učnega procesa pri individualnem delu z mladimi,
  • Youthpass Unfolded, ki vključuje razlago celotnega procesa uporabe Youthpassa in predloge za metode, ki jih lahko uporabite pri svojem delu,
  • Pismo prostovoljcem, ki vam lahko pomaga pri razlagi procesa Youthpass prostovoljcem v projektih prostovoljstva.

Na spletni strani Youthpass pa najdete tudi druge uporabne publikacije: https://www.youthpass.eu/en/publications/handbooks/. 

Potrdila Youthpass za projekte ESE so nekoliko drugačna od tistih, ki so trenutno na voljo za projekte Erasmus+, saj bazirajo na prenovljenem okviru ključnih kompetenc za vseživljenjsko učenje.

Če želite preizkusiti delovanje baze Youthpass in proces izdelave potrdil Youthpass, lahko to storite na tej spletni strani.

Več o Youthpassu in njegovi uporabi si lahko preberete na tej spletni strani.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih