Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Zaključili smo s pilotnim projektom Poglobljeno svetovanje organizacijam, ki želijo pridobiti znak kakovosti v programu Evropska solidarnostna enota

21.03.2020

Zavod Movit je v letu 2019 zasnoval projekt za organizacije, ki želijo pridobiti znak kakovosti v programu Evropska solidarnostna enota. Nameni projekta so bili več kakovostnih vlog za znak kakovosti ter višja kakovost projektov prostovoljstva, pripravništev in zaposlitev v programu. Razpis za organizacije, ki se želijo vključiti, je bil objavljen oktobra 2019, pogoja pa sta bila jasno izkazana motivacija za vključitev v program ter predhodna udeležba na delavnici za pripravo vloge za znak kakovosti.

Svetovanje je potekalo decembra 2019 in januarja 2020. Movit je k svetovanju povabil dve dolgoletni ocenjevalki vlog za znak kakovosti, ki imata izkušnje tudi s področja svetovanja. Vključene so bile tri organizacije iz treh različnih regij. Dve organizaciji sta nevladni organizaciji, ena je javni zavod, dve delata z mladimi iz ranljivih skupin. Organizacije so imele na voljo dve srečanji s svetovalko v živo in dve posvetovanji na daljavo.

Evalvacija projekta je pokazala veliko stopnjo zadovoljstva z izvedbo projekta in osvojenim znanjem. Dve od treh organizacij ocenjujeta, da zdaj veliko več vesta o programu, ena organizacija meni, da ve približno enako. Vse tri organizacije načrtujejo oddajo vloge za znak kakovosti.

Predstavnica vključene organizacije je povedala: »Postopek poglobljenega svetovanja je zlasti koristen za organizacije, ki se prvič soočajo s tovrstnimi projekti in šele raziskujejo svoje organizacijske, prostorske, vsebinske in kadrovske zmožnosti. Tovrstno svetovanje pripomore k ustvarjanju realnejše slike o močnih in šibkih straneh lastne organizacije, ključna pa je vloga svetovalca kot zunanjega opazovalca, ki s svojimi usmeritvami oz. pogledi prevetri ustaljeno razmišljanje sodelavcev znotraj organizacije in tako lahko nakaže kakšno novo smer oz. način delovanja.«

Zavod Movit bo aprila 2020 ponovno odprl razpis za vključitev novih organizacij v svetovanje. Spremljajte naše objave! Več informacij prejmete na akreditacije@movit.si. 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih