Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Znak kakovosti Evropske solidarnostne enote v programskem obdobju 2021–2027 (prehodni postopek)

11.08.2020

Pripravlja se prehod v naslednje programsko obdobje programa Evropska solidarnostna enota 2021-2027. Znak kakovosti v prihajajočem programu ohranja obstoječa načela in značilnosti. Več preberite na www.movit.si/ese/znak-kakovosti/. Z namenom poenostavitve postopka dodeljevanja dotacij in hkrati krepitve vloge znaka kakovosti pri spremljanju uspešnosti, pa se prilagaja sistem izvedbe postopka za pridobitev znaka kakovosti.

Po 31. decembru 2020 bodo morale imeti vse organizacije, ki se želijo vključevati v prostovoljske aktivnosti ali se prijaviti za pripravništva in zaposlitve, znak kakovosti. Organizacije bodo imele možnost, da zaprosijo za znak kakovosti za različne obsege in vloge glede na aktivnosti, v katere se želijo vključevati.

Prehod se bo izvedel preko treh različnih postopkov:
- podaljšanje veljavnosti obstoječega znaka kakovosti (veljavnost znaka kakovosti se samodejno prenese v nov program v primeru, da bo organizacija še naprej le gostila/pošiljala udeležence in ne bo prijavljala projektov),
- poenostavljen postopek (organizacija, ki želi prijavljati projekte v novem programu, bo morala po 31. 12. 2020 (oz. ko bo na voljo nova vloga) dopolniti obstoječi znak kakovosti po »enostavnem« postopku) in
- poln postopek za znak kakovosti (za vse nove organizacije in organizacije, ki imajo akreditacijo Erasmus+, katere veljavnost poteče s koncem leta 2020 in bodo morale oddati polno vlogo).

To pomeni, da bo vsaka organizacija, ki ima trenutno veljaven znak kakovosti ali akreditacijo Erasmus+, in želi pridobiti nov znak kakovosti za celotno trajanje programa Evropska solidarnostna enota 2021–2027, morala skozi enega od teh postopkov.

Več informacij lahko najdete na podstrani Znak kakovosti. Razpis za znak kakovosti za naslednje programsko obdobje (in za novo vlogo prijavitelja) bo objavljen skupaj z razpisno dokumentacijo za program Evropska solidarnostna enota 2021. Predvideni časovni okvir za objavo tega razpisa in povezanih prijavnih obrazcev je jesen 2020.

Vse organizacije z Znakom kakovosti ali Akreditacijo Erasmus+ bodo s strani Nacionalne agencije prejele tudi posebno elektronsko sporočilo z jasnimi usmeritvami glede prehoda v nov program Evropska solidarnostna enota.

V izogib kopičenju vlog v istem času predlagamo, da se organizacije z akreditacijo Erasmus+, ki v projektih sodelujejo kot partnerji, čim prej prijavijo za znak kakovosti, da lahko Nacionalna agencija njihove vloge obravnava že v okviru trenutno veljavnih postopkov in z obstoječim obrazcem. V tem primeru se bo veljavnost znaka kakovosti prenesla v nov program. Po objavi razpisa bo za novi znak kakovosti na voljo enoten prijavni obrazec, trenutna vloga pa ne bo več na voljo.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih