Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Razširjanje in uporaba rezultatov

Razširjanje in uporaba rezultatov je ena od ključnih faz v življenjskem ciklu projektov. Sodelujoče organizacije tako dobijo priložnost, da zainteresirano javnost obveščajo o rezultatih, doseženih z njihovim projektom, s tem pa se razširi učinek teh projektov, izboljša njihova trajnost in upraviči evropska dodana vrednost programa. Raven in intenzivnost takih aktivnosti naj bi bili sorazmerni s področjem uporabe in cilji različnih ukrepov programa. 

Na Nacionalni agenciji smatramo to področje kot prednostno in ga še posebej podpiramo, upravičence pa spodbujamo, da mu namenijo posebno pozornost.

Učinkovito razširjanje in uporaba projektnih rezultatov sta vedno bolj pomembna

Program organizacije spodbuja, da pri oblikovanju in izvajanju svojih projektov posvetijo ustrezno pozornost aktivnostim razširjanja in uporabe projektnih rezultatov, raven in intenzivnost takih aktivnosti pa naj bi bila sorazmerna s področjem uporabe in cilji različnih ukrepov programa Erasmus+.

Rezultati, doseženi s posameznim projektom, so morda izjemno pomembni in zanimivi tudi za področja, ki niso zajeta v projekt, in naloga teh posameznih projektov je razviti strategije in metode, ki bodo zagotovile enostaven dostop do razvoja in rezultatov. Rezultate svojih projektov lahko naložite na Platformo za razširjanje rezultatov programa Erasmus+. Navodila najdete tukaj.

Posebne smernice v zvezi s tem so navedene v Prilogi II Vodnika po programu

Podpora nacionalne agencije za kakovostnejše razširjanje in uporabo projektnih rezultatov

Nacionalna agencija je novembra 2014 za vse sprejete projekte v okviru spremljevalnega srečanja organizirala okroglo mizo, predstavitev in delavnico na temo razširjanja in uporabe rezultatov.

V letu 2015 in 2016 pa v okviru mednarodnega usposbljanja skupaj s podpornim centrom SALTO SEE RC ter nacionalnimi agencijami iz Madžarske, Litve in Slovaške razvija orodje, ki bo prijaviteljem v pomoč pri načrtovanju razširjanja in uporabe projektnih rezultatov.

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih