Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Program

Udeležba na Mladinstivalu je brezplačna, vendar se je nanj potrebno prijaviti. Prijavite se lahko na posamezne aktivnosti ali pa zgolj na Mladinstival kot celoto. Prijave zbiramo preko spletnega obrazca do 5. maja 2017.

1. prizorišče: Hiša EU

10:00-12:00 Dialog evropske komisarke Violete Bulc z mladimi

V world caféju bo evropska komisarko za promet Violeto Bulc z mladimi preteklost EU povezali s sedanjim trenutkom in pogledom v prihodnost. Predvsem pa bodo udeleženci na omizjih, po tehniki svetovne kavarne, skupaj razmišljali, razpravljali, se poslušali, pisali in risali in predlagali zamisli in odgovore na naslednja vprašanja: Kaj smo v EU dosegli doslej in kako razumemo izzive sedanje EU? Kakšna naj bo EU v prihodnje? Kaj moramo storiti za to? Katere rešitve in usmeritve mladi predlagate odločevalcem v Sloveniji in EU?

Organizator: Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

2. prizorišče: Dvorane Povodni mož I-IV

Povodni mož I in II

12:00-13:30 Odprta seja Sveta Vlade Republike Slovenije za mladino

Seja Sveta Vlade RS za mladino, posvetovalno telo vlade za področje mladih, bo tokrat izjemoma potekala v malce drugačni sodelovali predsednik vlade in pristojni ministri za področja in politike, ki zadevajo mlade. S predstavniki mladih bodo razpravljali o ključnih izzivih, s katerimi se trenutno soočajo mladi v Sloveniji in Evropski uniji in ustvarili prostor za predstavitev prihodnjih načrtov vlade na tem področju.

Organizator: Vlada Republike Slovenije

15:00-19:00 Generalna skupščina agencije ERYICA

Otvoritveni del generalne skupščine ERYICA (European Youth Information and Counselling Agency) bo poleg otvoritve predstavil mrežo in njeno delovanje predstavil slovenskim mladinskim delavcem, strokovni javnosti in članom mreže. Predstavljene bodo tudi oblike in razvoj sodelovanja, povezovanja, skupnega nastopa in razvoja treh najpomembnejših evropskih mrež na področju informiranja mladih (Eryica, EYCA in Eurodesk). Aktivnost bo potekala v angleškem jeziku.

Organizator: MISSS in Urad RS za mladino 

Povodni mož III

14:00-15:30 Zaključni dogodek Junaki zaposlovanja (v primeru lepega vremena bo aktivnost izvedena v okviru Odprtega prostora na ploščadi)

Junaki zaposlovanja - Vrnimo si prihodnost je zaključni dogodek projekta Jamstvo na poti, ki ga izvajata Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (Sindikat Mladi plus) in Mladinska mreža MaMa. Pri projektu gre za promocijo ukrepov sheme Jamstva za mlade, dostojnega dela in aktivne participacije mladih, s poudarkom na ozaveščanju mladih o možnostih, ki jih imajo. Na zaključnem dogodku bodo predstavljeni rezultati projekta, prihajajoči ukrepi, mladi pa bodo imeli možnost tudi podati predloge s področja zaposlovanja.

Organizator: Mladinska Mreža MaMa, Zveza sindikatov Slovenije, Mladi Plus

16:00-17:30 Delavnica o vključevanju Romov v mladinsko delo

Delavnico bodo izvedli predstavniki romske skupnosti (Romski akademski klub), ki bodo na podlagi lastnih zgodb predstavili izzive, s katerimi se soočajo mladi Romi pri vključevanju v družbo. V okviru delavnice bodo odgovorili tudi na številne stereotipe (mite), ki se jih pripisuje Romom.

Organizator: Mladinski svet Slovenije

3. prizorišče: Preddverje Marmorne dvorane

10:00-15:30 Hackathon mladinskega dela

Hackathoni niso namenjeni zgolj reševanju izzivov v poslovnem okolju, ampak omogočajo tudi izražanje samega sebe in kreativnosti posameznikov, bodisi s pomočjo tehnologije ali preprosto s pomočjo svinčnika, lista papirja in prave ideje. Gre za organizirane skupine, ki ustvarijo edinstvene rešitve na podlagi dodeljenih izzivov. »Hackathon mladinskeg dela« bo v svoji premierni različici potekal samo 6 ur. S kakšnim izzivom se bodo spopadle ekipe, pa bo potrebno preveriti v preddverju Marmone dvorane.

Organizator: Movit

4. prizorišče: Odprti prostor na ploščadi

Odprti prostor bo potekal med 9:30 in 17:00 uro na ploščadi med Gospodarskim razstaviščem in Hišo EU.

Dogajanje na Odprtem prostoru je predstavljeno tukaj.

5. prizorišče: Glavni oder

10:00-17:00 Spremljevalni DJ program v organizaciji neformalne skupine mladih Klubska scena

9:30-10:00 Otvoritev Mladinstivala

11:30-12:00 Mladintervencija

13:30-14:00 Praznovanje treh rojstnih dni s torto – Movit 20, Erasmus+ 30 in Evropska unija 60

16:00-16:30 Zaključek hackathona mladinskega dela

16:30-17:00 Zaključek Mladinstivala

 

 

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih