Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Državljansko novinarstvo

Tudi novinarstvo je lahko aktivno evropsko državljanstvo!

Kdo lahko mlade bolje nagovori kot drugi mladi, ki se srečujejo s sorodnimi situacijami in izzivi na poti k odraslosti in pridobivanju izkušenj ter z njimi lahko delijo konkretne pozitivne izkušnje in mnenja? S to predpostavko v mislih je Eurodesk Slovenija letos, po navdihu podobnih projektov, ki jih izvajajo posamezni nacionalni partnerji Eurodesk v drugih državah, zasnoval projekt »Mladi novinarji«. 

Osnovni namen projekta je opremiti z znanji novinarstva zainteresirane aktivne mlade, ki bodo preko Evropskega mladinskega portala obveščali in informirali mlade o osmih temah, ki jih je v svoji strategiji za mlade Evropska komisija prepoznala kot ključne teme za mlade. Prispevke bodo pripravljali iz perspektive t. i. državljanskega novinarstva, torej bodo objavljali vsebine, ki se zdijo pomembne njim samim, in predvsem preko konkretnih primerov poskušali nagovarjati druge mlade k aktivnemu državljanstvu, mobilnosti, ustvarjalnosti in izpostavljanju vprašanj in dilem iz perspektive mladih.

Mladi novinarji bodo tako delovali kot pravi aktivni evropski državljani, ki s svojimi prispevki drugim mladim predstavljajo informacije, ki so pomembne zanje in bi jih radi posredovali tudi drugim mladim. Eurodesk kot upravljavec portala želi na ta način narediti mladinski portal res mladinski, »od mladih za mlade«.

Vabimo vas, da spremljate slovenske strani Evropskega mladinskega portala in prispevke mladih novinarjev na www.emp.si. 
Do evropske vstopne strani na Evropski mladinski portal lahko dostopate z ec.europa.eu/youth. 

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih