Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Get creACTIVE

Get creACTIVE v organizaciji Mladinskega centra Brežice

Projekt je skozi kuturo in umentost izpostavil mnogo vrednost Evropske unije. Glavni namenj je bil spodbuditi prostvoljce in lokalne mlade k reflektiranju vloge, ki jo imajo v družbi, kako jo lahko izboljšajo in postanejo aktivnejši.

Gostili so dve prostovoljki, Ano Beltrán Porcar iz Španije in Mare Laborde iz Francije, ki sta sodelovali pri vseh aktivnostih v mladinskem centru, poseben poudarek pa so dali njunemu udejstvovanju v lokalnem oklju. Pripravili in izvajali sta aktivnoti z mladimi in za mlade, intstitucije, šole, društva, druge prostovoljce EVS v Sloveniji, ipd. Skozi aktivnosti sta spoznali področje multumedije, spoznali nove jezike, izboljšali znanje angleškega jezika, pomagali pri organizaciji koncertov, sejmov, festivalov, predstav in razstav, izvajali sta delavnice in jezikovne tečaje, izbor in delo pri aktivnostih pa je bil prilagojen njunim interesom in sposobnostim.

Obe prostovoljki sta bili v lokalnem okolju dobro sprejeti, prostovoljka Ana pa je poskrbela za prav posebene predstave – na koncertih različnih izvajalcev je slikala in ustvarila prave umetnine, s čimer je nase opozorila tudi več medijskih hiš. V avli mladinskega centra so v februarju 2015 otvorili slikarsko razstavo umetnin, ki so nastale v času Aninega bivanja v Sloveniji.

Gostovanje prostovoljk je imelo velik vpliv na lokalno okolje, saj se je zanimanje za projekte mobilnosti, še posebej za EVS močno povečalo, lokalno okolje pa je postalo bolj odprtih misli, potrpižljivo, usmerjeno v reševanje problemov, kreativnosti in pozivinemu mišljenju.

Uporabne povezave: 

Koncert »Hits of Colour«, v sodelovanju z Markom Soršakom Sokijem iz zasedbe Elvis Jackson

Koncert »Pogej glasbo, občuti barvo«, v sodelovanju s triom Somtresons iz Španije

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih