Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Youth Conference on Alcohol

Youth Conference on Alcohol and Youth v organizaciji Mladinskega društva Brez izgovora

Glede na študijo, ki jo je Mladinsko združenje Brez izgovora opravilo leta 2010 (Kokole, 2010), se je izkazalo, da imata zgolj dve mladinski organizaciji od 24 glavnih v Sloveniji sprejet pravilnik o uporabi alkohola pri svojih aktivnostih. Vse organizacije, zajete v anketo, imajo tudi mladoletne člane, med omenjenimi 22 je slabe tri četrtine takšnih, ki v svoje aktivnosti aktivno vključujejo alkoholne pijače, nekatere jih celo uporabljajo z namenom grajenja skupinskega duha.

V svetovnem merilu se kaže, da alkohol povzroča veliko škodo predvsem v razvitih državah, za kar naj bi bilo krivo predvsem stresno življenje, sprejemanje alkoholnih pijač kot vsakodnevne dobrine ter vsesplošna prisotnost, dovoljeno trženje in oglaševanje pijač. Združenje se je tako odločilo organizirati konferenco na evropski ravni, s katero bo začelo postopoma dosegati spremembo v družbi glede alkohola. Pri projektu je sodelovalo veliko partnerjev, ki so vključeni v mrežo APYN – Alcohol Policy Youth Network.

V okviru projekta je nastala publikacija, v kateri so navedeni vsi predlogi mladih udeležencev za projekte, ki bi lahko povzročili družbeno spremembo glede alkohola in mladih, še posebej pri ukrepih preventivnega delovanja oz. čim večje možne prestavitve začetka uživanja alkoholnih pijač pri mladih.

Podrobnješi opis je na voljo v publikaciji Odtisi mladih 2012 na straneh 50-51.

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih