Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Posvet o socialnem vključevanju

Vključevanje mladih z manj priložnostmi v program Erasmus+: Mladi v akciji - vabljeni na posvet, ki bo potekal 7. maja 2015 v Ljubljani!

Komu je posvet namenjen?

Posvet je namenjen predstavnikom mladinskega sektorja, ki so zainteresirani za vključevanje ranljivih mladih v svoje mednarodne projekte, ter predstavnikom različnih specializiranih institucij, ki se zaradi področja in narave svojega dela dnevno srečujejo s tovrstno mladino (npr. centri za socialno delo) bodisi ta predstavlja njihovo osrednjo ciljno skupino (npr. društva invalidov ipd.).

Kaj je namen posveta?
Namen posveta je opredeliti potrebe različnih akterjev, ki delujejo na področju socialnega vključevanja, po nadaljnji podpori za vključevanje v program, preveriti interes za povezovanje akterjev na lokalni ravni v korist mladih z manj priložnostmi ter skupaj začrtati vsebinska izhodišča za pripravo mednarodne konference o socialnem vključevanju, ki jo bomo gostili v novembru 2015.

Posveta se bo udeležilo tudi nekaj izkušenih akterjev, ki so že vzpostavili uspešna partnerstva na lokalni ravni in izkoristili sredstva programa Erasmus+: Mladi v akciji za vključevanje mladih z manj priložnostmi v uspešne mednarodne projekte.

Prijave sprejemamo do 4. maja 2015, povezavo do prijavnice najdete v VABILU

OZADJE

Program Erasmus+: Mladi v akciji mladim omogoča, da s sodelovanjem v projektih preko neformalnega učenja pridobijo dragocene mednarodne izkušnje, izboljšajo svoje kompetence, samopodobo in s tem med drugim povečajo svoje možnosti za zaposlitev, najdejo motivacijo za nadaljnji razvoj ali se na kakšen drug način aktivneje vključijo v družbo. To je morda še toliko bolj pomembno za ranljivejše skupine mladih, ki jim program namenja posebno pozornost.

Nacionalna agencija je zato postavila socialno vključevanje za eno od štirih prednostnih usmeritev do leta 2020. V ta namen smo pripravili serijo dogodkov, ki potekajo pod sloganom "Ključ do vključenosti" in katerih namen je povečati vključevanje mladih z manj priložnosti v program.

Prvi dogodek je potekal decembra 2014 (posnetek okrogle mize si lahko ogledate tukaj), drugi pa marca 2015.

Nacionalni posvet akterjev na temo socialnega vključevanja, ki bo potekal 7. maja 2015 v naših prostorih, je tako že tretji v seriji dogodkov na temo socialnega vključevanja. Datum posveta simbolno sovpada z dnem, ko bo tudi Evropska komisija v Bruslju prvič uradno predstavila novo Strategijo programa Erasmus+: Mladi v akciji na področju vključevanja in raznolikosti.

V mesecu novembru 2015 bomo v Ljubljani gostili tudi večjo mednarodno konferenco, katere temelje bomo skupaj z akterji začrtali na nacionalnem posvetu.

 

 

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih