Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiInfo servis EurodeskSALTO SEE RCEVS 20 let

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!
EVS 20 let

EVS 20 let

11.10.2016
V letošnjem letu praznujemo 20. obletnico EVS-a, tako smo tudi prvo letošnjo številko revije Mladje namenili evropski prostovoljni službi in prostovoljstvu na splošno. Ob obletnici smo se ozrli nazaj na pretekla leta, hkrati pa pogled uprli tudi v prihodnost in nadaljnji razvoj tako prostovoljstva kot evropske... več »
02.08.2016
Italijanska nacionalna agencija vabi prostovoljce EVS, da posnamejo kratek video, dolg največ dve minuti, ki prikazuje utrinke iz njihovega življenja kot prostovoljca oz. prostovoljke EVS. Ideja sloni na filmu Life in a day, z namenom prikazati življenje prostovoljcev evropske prostovoljne službe preko avtentičnih... več »
25.07.2016
Francoska nacionalna agencija programa Erasmus +, področje mladine in športa, organizira video natečaj o evropski prostovoljni službi in državljanstvu mladih. Letošnje letu natečaj poteka v duhu 20. obletnice evropske prostovoljne službe in vključevanja evropskih mladih. K sodelovanju na natečaju, ki poteka že četrto... več »
07.07.2016
Evropska komisija je objavila video o evropski prostovoljni službi, namenjen organizacijam. V videu predstavniki različnih organizacij opisujejo, kaj za njih pomeni sodelovanje pri evropski prostovoljni službi in predstavijo ključne koncepte, povezane z EVS-om. Vabljeni k ogledu! Video si lahko ogledate... več »
06.07.2016
Francoska Nacionalna agencija organizira dvodnevni dogodek v bližini Pariza, z namenom praznovanja 20. obletnice EVS in razmisleka o prihodnosti evropske prostovoljne službe. Na dogodku se bo zbralo okoli 150 aktualnih in nekdanjih prostovoljcev EVS, predstavnikov organizacij EVS, predstavnikov nacionalnih agencij in... več »

Kampanja EVS 20 let

Evropska prostovoljna služba (EVS) je del programa Erasmus+ in omogoča mladim v starosti od 17 do 30 let, da opravljajo prostovoljne aktivnosti po vsej Evropi in zunaj nje ter podpira organizacije pri zagotavljanju prostovoljskih priložnosti. Začetek evropske prostovoljne službe sega v leto 1996, ko se je EVS začel kot pilotni program Evropske komisije. Na raznolikih projektih evropske prostovoljne službe je doslej sodelovalo že več kot 100.000 mladih prostovoljcev.

Namen kampanje EVS 20 let je proslaviti in obeležiti 20. obletnico EVS-a, ob tem spodbujati odprtost EVS-a za vse mlade, ne glede na ozadje ali kvalifikacije ter poudariti, kako mladi s prostovoljstvom pridobijo nova znanja in spretnosti ter kako prostovoljstvo prispeva k vključevanju mladih z manj priložnostmi.

Cilji nacionalne agencije programa E+: Mva v kontkstu 20. obletnice evropske prostovoljne službe so naslednji:
• poudariti, kakšno dodano vrednost ima evropska prostovoljna služba na mlade udeležence, organizacije, družbo in sistem v celoti;
• spodbuditi razvoj več in kakovostnih projektov evropske prostovoljne službe;
• podpreti pošiljajoče organizacije pri promociji in iskanju potencialnih prostovoljcev;
• k sodelovanju v evropski prostovoljni službi povabiti več novih in različnih skupin mladih;
• poudariti, da je prostovoljstvo dejavnost, usmerjeno v dobrobit družbe in je v prvi vrsti interesno in prostovoljno ter predstavlja močno učno izkušnjo.

Ciljne javnosti kampanje so:
• mladinske organizacije;
• organizacije za mlade;
• prijavitelji v program;
• akreditirane organizacije EVS;
• neprijavitelji, ki se ukvarjajo s področjem prostovoljstva;
• šole (osnovne, srednje).

Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih