MOVIT
Zavod za razvoj mobilnosti mladih


Spoštovani, 

pošiljamo vam informacije, vabila in prijavnici za soustvarjanje aktivnosti Mladinstivala ter za udeležbo na festivalu mladinskega dela.

1. Soustvarjajte Mladinstival – festival mladinskega dela

V okviru festivala bodo potekale raznovrstne aktivnosti, kjer bo lahko vsak obiskovalec našel kaj za svoj okus. En sklop aktivnosti smo poimenovali »Odprti prostor (Open Space)«, ki je namenjen predstavitvi vaše organizacije in njenih aktivnosti.

Odprt prostor si organizatorji Mladinstivala predstavljamo kot poligon različnih izobraževalnih in izkustvenih aktivnosti, ki jih izvajate akterji slovenskega mladinskega sektorja. Prepričani smo, da s takšnim pristopom na najboljši možni način predstavljamo kaj je mladinsko delo, kdo so njegovi akterji in kakšni so učinki mladinskega dela.

Vse podrobnosti in postopki v zvezi s prijavo za soustvarjanje Mladinstivala so navedeni v dokumentu »Soustvarjajte Mladinstival«. Prijave na Odprti prostor zbiramo do 18. aprila 2017.

2. Registracija na Mladinstival in posamezne aktivnosti v okviru festivala

Za udeležbo na Mladinstivalu in posameznih aktivnosti je potrebna registracija, najkasneje do 21. 4. 2017 oziroma do zapolnitve mest. Program si lahko ogledate tukaj.

Registracija na festival mladinskega dela in na posamezne dogodke, ki bodo potekali v okviru Mladinstivala (dialog z evropsko komisarko Violeto Bulc, odprta seja Sveta Vlade RS za mladino, zaključna konferenca Junaki zaposlovanja, otvoritev generalne skupščine ERYICA, delavnica na temo vključevanja Romov v mladinsko delo in Hackathon mladinskega dela ) je možna preko spletnega obrazca

Vabimo vas, da za udeležbo na Mladinstivalu nagovorite čim več prostovoljcev, mladinskih delavcev, trenerjev in voditeljev, ki so aktivni v vaši sredini ter se ga udeležite skupaj z njimi.

3. Kaj boste počeli med evropskim tednom mladih 2017

Še vedno je mogoče sporočiti vaše aktivnosti, ki časovno in tematsko sovpadajo z letošnjim evropskim tednom mladih (1.–7. maj 2017). Ekipa MOVIT bo osmo izvedbo evropskega tedna mladih izkoristila tudi za obiske na terenu. Ti bodo potekali med 3. in 7. majem 2017 in bodo namenjeni medsebojnemu spoznavanju, zato vas vabimo, da pri prijavi vašega dogodka preko spletnega obrazca označite, ali si bi želeli našega obiska. Predvidoma se nam bodo na teh obiskih pridružili tudi predstavniki URSM ter ministrica Maja Makovec Brenčič in predsednik Odbora državnega zbora za zadeve EU Kamal Izidor Shaker.

Celotno dogajanje na Mladinstivalu bo obarvano v duhu praznovanja programa Erasmus+ in 20. obletnice MOVIT-a . Kaj točno pomeni slednje, pa naj ostane prijetno presenečenje.

Veselimo se skupnega sodelovanja!

V imenu partnerjev, ki organiziramo Mladinstival, vas lepo pozdravljamo, 

ekipa MOVIT