Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Delavnice za mlade

Eurodesk Slovenija že od leta 2008 organizira različne delavnice za mlade o različnih temah, pomembnih za mlade. Namen delavnic je mlade spodbuditi k večji participaciji na različnih področjih, povezanih s sodelovanjem v mednarodnih mobilnostnih programih, poznavanjem EU, krepitvijo evropskega državljanstva in podobno. 

Projekti delavnic Eurodesk so sestavljeni iz treh faz:

- Zasnove tematskih modulov delavnic: oblikovanje delovnih listov in gradiv za izvedbo, razvoj priročnikov za podporo izvajalcem pri izvedbi.
- Usposabljanja za izvajalce delavnic: na njih se izvajalci seznanijo s koraki izvedbe, priporočenim metodami izvedbe in dodatnimi vsebinskimi informacijami, gradivi ter viri.
- Izvedba delavnic: izvedba delavnic poteka v šolah, mladinskih centrih, društvih, dijaških domovih. Delavnice so prirejene tako, da je možna izvedba v 45 minutah, idealno pa je, če sta na voljo dve šolski uri oz. 90 minut. Odzivi na delavnice, pristop in metode, uporabljene na delavnicah si zelo pozitivni, tako s strani izvajalcev, gostiteljev, kot s strani udeležencev delavnic.

V letu 2017 smo vse priročnike in delovne liste poenotili na skupno oblikovno strukturno predlogo in tako poenostavili uporabo in izvedbo delavnic na različne teme. Delavnice lahko izvajajo za to usposobljeni regionalni partnerji Eurodesk.  Če želite, da se kateri izmed modulov delavnic izvede tudi v vaši šoli ali organizaciji, nas lahko kontaktirate na info@eurodesk.si ali na telefonsko številko 01/430 47 48 in pogovorili se bomo o možnostih izvedbe. 

Do sedaj so bili razviti naslednji moduli: 

  • "Oblikuj. Premikaj. Sodeluj." o aktivnem evropskem državljanstvu mladih (2017) 
  • "Destinacija EVS ... Priprava na vzlet!" (2016)
  • "Volim za svojo EU" (2013)
  • "Destinacija: prostovoljstvo - priprava na vzlet" (2012)
  • "... torej misliš, da veš vse? II" (2009)
  • "... torej misliš, da veš vse? I" (2008)
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih