Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Novice

27.11.2019
S prvim razpisom sklada želi CNVOS omogočiti nevladnemu sktorju odločno in kreativno naslavljanje aktualnih družbenih problemov in razviti trdna evropska civilnodružbena partnerstva.S projekti sklada ACF želijo pogumno stopiti izven okvirjev znanega, se inovativno lotiti perečih problemov in ustvariti nove dobre zgodbe,...več »
26.11.2019
Evropski mladinski forum objavlja razpis za Evropsko prestolnico mladih 2023. Mesto, ki se eno leto ponaša s tem naslovom, ima priložnost pokazati svoje inovativne ideje, projekte in aktivnosti, namenjene dati glas mladim in v življenje mesta prinesti novo perspektivo mladih. Naziv se podeljuje že petnajsto leto...več »
13.11.2019
Do četrtka, 28. novembra 2019 do 12. ure (po srednjeevropskem času) je odprt nov krog za prijave za potovanje z vlakom po Evropi Discover EU. Na tej strani se lahko preko gumba „Prijava“ poteguješ za brezplačne vozovnice. Da bi bil/a upravičen/a do prijave, moraš biti rojen/a med vključno 1. januarjem 2001 in vključno 31....več »
08.11.2019
Objavljena je druga raziskava Eurodeska, ki prikazuje trende in preference, kako mladi iščejo, delijo in razumejo informiranje mladih o mobilnostnih priložnostih. Poročilo se osredotoča na razumevanje potreb mladih in identifikacijo deležnikov na področju učne mobilnosti, z namenom boljšega vzpostavljanja stika z mladimi....več »
30.10.2019
Za en dan lahko mladi postanejo člani evropskega parlamenta in iz prve roke izkusijo kako vse deluje, in sicer skozi shemo Euroscola. Euroscola učencem v starosti od 16 do 18 let omogoča možnost, da en dan preživijo kot člani Evropskega parlamenta v Strasbourgu. Lahko boš sodelujejo v razpravah o evropskih vprašanjih na...več »
30.10.2019
Kaj se dogaja v evropski politiki? Kako odločitve EU vplivajo na Evropo in preostali svet? Obstajajo strokovne spletne revije, tudi nekatere mladih novinarjev, v katerih se lahko mladi pozanimajo o evropskih razpravah iin v njih tudi sodelujejo. Predstavljamo vam nekatere izmed njih: The European StingThe European Sting je...več »
14.10.2019
Urad Republike Slovenije za mladino je na svoji spletni strani objavil Javni poziv za zbiranje predlogov za podelitev državnih priznanj v mladinskem sektorju za leto 2019. Državno priznanje je najvišje priznanje Republike Slovenije v mladinskem sektorju, s katerim se krepi prepoznavnost pomena...več »
09.10.2019
Ob zaključku projekta Becoming part of Europe vas vabimo na dvodnevno usposabljanje za mladinske delavce in trenerje, ki se pri svojem delu srečujete z migranti, uporabno pa je tudi za druge, ki se srečujete z ranljivimi skupinami. Na usposabljanje so vabljeni tudi mladi migranti, ki se vključujejo v aktivnosti mladinskega...več »
02.10.2019
Dvakrat letno se mreža Eurodesk sestane na srečanju, letošnje srečanje pa je potekali skupaj s sodelavci, odgovornimi za področje komuniciranja v Nacionalnih agencijah programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota. Osrednji cilj skupnega srečanje je bil razvoj smernic in strategij za komuniciranje...več »
26.09.2019
Ta teden objavljeni rezultati javnomnenjske raziskave Eurobarometer kažejo, da so za odločno rast udeležbe na evropskih volitvah 26. maja najbolj zaslužni mladi volivci. Na ravni EU so namreč zabeležili najvišji skok udeležbe prav v starostnih skupinah od 16/18 do 25 let in od 25 do 39 let. Volilna udeležba na evropski...več »
Prikazujem rezultate 1 - 10 od skupno 386
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih