Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Novice

12.08.2019
Nagrada Evropskega ekonomsko-socialnega odbora nagrajuje izjemnost v pobudah civilne družbe. Naslov letošnje teme je »več žensk v evropski družbi in gospodarstvu«. Si vključen/a v inovativno pobude, katere namen je ozaveščanje ali boj za večjo enakost med spoloma v EU? Potem se lahko poteguješ za nagrado Evropskega...več »
09.08.2019
Področje informiranja mladih se v novi strategiji za mlade 2019-2027 pojavi na več različnih točkah. Svet Evropske unije in predstavniki vlad držav članic, ki so se sestali v Svetu pozivajo države članice in Evropsko komisijo, naj v okviru svojih pristojnosti med drugim z opiranjem na obstoječe mreže izvajajo sistematičen...več »
30.07.2019
Poročilo Eurofounda se osredotoča na analizo dostopa mladih do informacij in podpornih storitev, povezanih z njihovim zdravjem in socialno vključenostjo. Poročilo se še posebej osredotoča na neenakosti pri dostopu mladih do teh storitev in kako se jih lahko preseže. V raziskavo so bili vključeni mladi, stari od 12 do 24...več »
30.07.2019
S prvim julijem 2019 je Finska prevzela predsedovanje Svetu EU in svoj mandat začela z Evropsko mladinsko konferenco, ki je potekala od 1. do 3. julija 2019. Finska prepoznava, da je posebno pozornost potrebno nameniti socialnemu vključevanju mladih. V delovnem načrtu je sprejem Zaključkov sveta o izobraževanju in...več »
Natečaj za nagrado Altiero Spinelli za širjenje znanja o Evropi 2019
30.07.2019
Evropska komisija je objavila natečaj za nagrado Altiero Spinelli za širjenje znanja o Evropi za leto 2019. Nagrada je priznanje za izjemne prispevke posameznikov in organizacij o ozaveščanju o EU med njenimi prebivalci. Za nagrade se lahko potegujejo: inovativni izobraževalni programi, kampanje ozaveščanja o EU, skupni...več »
29.07.2019
Odprte so prijave za Evropski mladinski dogodek (EYE 2020), ki bo letos potekal 29. in 30 maja 2020 v Strasbourgu. Na dogodku lahko sodelujejo vsi mladi Evropejci med 16. in 30. letom starosti, prijavijo pa se lahko skupine najmanj 10 oseb. Udeležba je brezplačna, udeleženci pa si morajo sami plačati in organizirati pot in...več »
25.07.2019
Članek je bil izvirno objavljen v 40. številki revije Mladje (avtor: Borut Cink)Branje članka vam bo vzelo približno 15 minut. Področje mladine tako kot področje izobraževanja, kulture in še veliko drugih področij velja za t. i. mehko področje evropske integracije. Zanje velja, da nimajo dovolj močnih osnov v pogodbah o...več »
17.06.2019
Preko fasilitiranih spletnih dialogov, se bodo udeleženci udeležili konstruktivnih razprav z vrstniki iz različnih kultur in držav o posameznih temah skupnega zanimanja. Social Circles ponuja mladim iz Evrope in Južnega Mediterana priložnost izkoristiti kratko, vendar pomembno izkušnjo virtualne izmenjave. Aktivnost poteka...več »
11.06.2019
Evalvacija je namenjena ovrednotenju učinkovitosti, relevantnosti in dodane vrednoste aktivnosti, usmerjenih v zaposlovanje mladih, financiranih s strani pobude za zaposlovanje mladih in drugih relevantnih ukrepov v okviru Evropskega socialnega sklada v obdobju 2014-2018. Naslovila bo tudi komplementarnost in povezave z...več »
11.06.2019
3. junija je bil v sklopu pilotnega projekta Evropske komisije i-Portunus objavljen drugi od treh razpisov za financiranje mednarodne mobilnosti umetnikov. Projekt naj bi s proračunom v višini 1 milijona evrov omogočil do 500 umetnikom, da preživijo od 15 do 85 dni na tujem ter vzpostavijo ali utrdijo medsebojno...več »
Prikazujem rezultate 1 - 10 od skupno 372
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih