Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Novice

05.12.2018
5. decembra obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva. Vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki opravljate to plemenito poslanstvo, smo hvaležni vsak dan, danes pa vam še posebej čestitamo.  Kljub temu, da je prostovoljstvo mladih nekaj, kar je v vseh državah EU univerzalno prepoznano kot področje, ki ga ja potrebno...več »
EU strategija za mlade 2018-2027
30.11.2018
Resolucija o novi strategiji EU za mlade 2019-2027, ki so jo na zasedanju 26. in 27. novembra 2018 sprejeli ministri držav članic EU pristojni za mladino, predstavlja pomemben korak k prepoznavanju specifičnih izzivov, s katerimi se soočajo mladi. Strategija obljublja, da bo ustvarila več priložnosti za mlade, dosegla...več »
19.11.2018
Zadnja javnomnenjska raziskava Eurobarometer, objavljena oktobra 2018, je pokazala, da se 68% vprašanih Evropejcev (in 69 % Slovencev) strinja, da ima njihova država koristi od članstva v EU. Toda doslej ni bilo veliko poskusov, da bi na enem samem mestu ljudem po vsej Uniji predstavili konkretne koristi članstva v EU. S...več »
12.11.2018
Si star/a 18 let ali boš letos dopolnil/a 18 let? Zate imamo dobro novico: osvojiš lahko namreč vozovnico DiscoverEU in se z vrstniki odpraviš na potovanje po Evropi! Novi krog prijav se bo začel 29. novembra 2018.Po zelo uspešnem prvem krogu pobude DiscoverEU s pozitivnimi odzivi in navdihujočimi zgodbami mladih...več »
12.11.2018
Nagrada Altiero Spinelli za širjenje znanja o Evropi se v letu 2018 osredotoča na mlade. Tibor Navracsics, Evropski komisar za izobraževanje, mladino, kulturo in šport, je poudaril, da moramo Evropsko unijo približati mladim na navdihujoč način in nagraditi kakovostne projekte, ki povečujejo razumevanje mladih o Evropski...več »
20.10.2018
Pilotni projekt virtualne izmenjave ERASMUS+ je namenjen mladim, starim od 18 do 30 let iz evro-sredozemske regije, ki želijo sodelovati v medkulturnih spletnih debatah. Projekt nudi mladim z različnimi ozadji priložnost razvijati spretnosti, potrebnih za parlamentarne razprave in podporo pri razvoju pomembnih kompetenc,...več »
10.10.2018
Publikacija predstavlja praktično orodje za mladinsko delo na temo vključevanja in participacije z mladimi begunci na lokalni ravni. Osredotoča se na participacijo in vključevanje kot ključne dimenzije pri gradnji vključujočih družb ter hkrati ustvarjanja okolja, ki mladim beguncem omogoča, da postanejo polnopravni akterji...več »
10.10.2018
Partnerstvo Sveta Evrope in Evropske komisije je objavilo priročnik na temo, kako v okoljih neformalnega učenja mladim predstaviti temo trajnosti, v prvi vrsti namenjen mladinskim delavcem in trenerjem. Priročnik vključuje informacije o temah, povezanih s trajnostjo in izobraževalnimi aktivnostmi, ki bodo mlade povezali z...več »
10.10.2018
Evropski parlament vabi vse državljane, stare 18 let, ki živijo v eni izmed držav EU k sodelovanju na natečaju. Na Facebook zidu Evropskega parlamenta naj objavijo kratek video, dolg največ eno minuto, v katerem delijo trenutek svojega življenja, ko so čutili vpliv EU in ko so se zares počutili Evropejce, uporabiti pa...več »
02.10.2018
Na natečaj se lahko prijaviš z videom v dolžini do 90 sekund, ki prikazuje projekt, osebo ali zgodbo, sofinancirano iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Evropskega socialnega sklada ali Kohezijskega sklada.Iz videoposnetka mora biti razvidna povezava z evropskim sofinanciranjem (npr. omenjeno preko govora, s...več »
Prikazujem rezultate 1 - 10 od skupno 302
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih