Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Novice

14.10.2019
Urad Republike Slovenije za mladino je na svoji spletni strani objavil Javni poziv za zbiranje predlogov za podelitev državnih priznanj v mladinskem sektorju za leto 2019. Državno priznanje je najvišje priznanje Republike Slovenije v mladinskem sektorju, s katerim se krepi prepoznavnost pomena...več »
09.10.2019
V okviru zaključka projekta Becoming part of Europe vas z veseljem vabimo na dvodnevno usposabljanje za mladinske delavce in trenerje, ki se pri svojem delu srečujete z migranti, uporabno pa je tudi za druge, ki se srečujete z ranljivimi skupinami. Usposabljanje bo praktično zasnovano in namenjeno spoznavanju različnih...več »
02.10.2019
Dvakrat letno se mreža Eurodesk sestane na srečanju, letošnje srečanje pa je potekali skupaj s sodelavci, odgovornimi za področje komuniciranja v Nacionalnih agencijah programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota. Osrednji cilj skupnega srečanje je bil razvoj smernic in strategij za komuniciranje...več »
26.09.2019
Ta teden objavljeni rezultati javnomnenjske raziskave Eurobarometer kažejo, da so za odločno rast udeležbe na evropskih volitvah 26. maja najbolj zaslužni mladi volivci. Na ravni EU so namreč zabeležili najvišji skok udeležbe prav v starostnih skupinah od 16/18 do 25 let in od 25 do 39 let. Volilna udeležba na evropski...več »
23.09.2019
7. oktobra 2019 se bo začelo spletno usposabljanje “Essentials of youth policy”, ki bo potekalo šest tednov. Razdeljeno je v več različnih modulov. Usposabljanje je namenjeno vsem zainteresiranim, je brezplačno, fleksibilno in interaktivno. Usposabljanje bo naslovilo teme, kako mladinske politike omogočijo mladim, da...več »
09.09.2019
Kmalu se bo začel prvi odprti spletni tečaj za Evropsko solidarnostno enoto v Evropi. To je brezplačno usposabljanje, ki omogoča vsem, ki jih zanima Evropska solidarnostna enota, da spoznajo priložnosti, ki jih ponuja program na fleksibilen in vključujoč način. Spletno usposabljanje omogoča tudi učenje preko forumov, kjer...več »
09.09.2019
Na Evropskem mladinskem portalu so objavljeni štirje novi prispevki o tem, kako se lahko vključiš v dialog EU z mladimi, ki zagotavlja, da se pri oblikovanju mladinske politike EU upoštevajo mnenja, stališča in potrebe mladih in mladinskih organizacij. Dialog podpira izvajanje strategije EU za mlade v obdobju 2019–2027, ki...več »
26.08.2019
Organizacija "Prostovoljci evropske dediščine" aktivno deluje v prostovoljstvu na področju dediščine že dobrih 20 let. Njen cilj je vzpostavljati povezavo med dediščino in prostovoljstvom, in sicer s spodbujanjem boljšega razumevanja dediščine in prostovoljstva med aktivnimi posamezniki na kateremkoli področju...več »
12.08.2019
Nagrada Evropskega ekonomsko-socialnega odbora nagrajuje izjemnost v pobudah civilne družbe. Naslov letošnje teme je »več žensk v evropski družbi in gospodarstvu«. Si vključen/a v inovativno pobude, katere namen je ozaveščanje ali boj za večjo enakost med spoloma v EU? Potem se lahko poteguješ za nagrado Evropskega...več »
09.08.2019
Področje informiranja mladih se v novi strategiji za mlade 2019-2027 pojavi na več različnih točkah. Svet Evropske unije in predstavniki vlad držav članic, ki so se sestali v Svetu pozivajo države članice in Evropsko komisijo, naj v okviru svojih pristojnosti med drugim z opiranjem na obstoječe mreže izvajajo sistematičen...več »
Prikazujem rezultate 1 - 10 od skupno 380
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih