Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Novice

10.10.2018
Publikacija predstavlja praktično orodje za mladinsko delo na temo vključevanja in participacije z mladimi begunci na lokalni ravni. Osredotoča se na participacijo in vključevanje kot ključne dimenzije pri gradnji vključujočih družb ter hkrati ustvarjanja okolja, ki mladim beguncem omogoča, da postanejo polnopravni akterji...več »
10.10.2018
Partnerstvo Sveta Evrope in Evropske komisije je objavilo priročnik na temo, kako v okoljih neformalnega učenja mladim predstaviti temo trajnosti, v prvi vrsti namenjen mladinskim delavcem in trenerjem. Priročnik vključuje informacije o temah, povezanih s trajnostjo in izobraževalnimi aktivnostmi, ki bodo mlade povezali z...več »
10.10.2018
Evropski parlament vabi vse državljane, stare 18 let, ki živijo v eni izmed držav EU k sodelovanju na natečaju. Na Facebook zidu Evropskega parlamenta naj objavijo kratek video, dolg največ eno minuto, v katerem delijo trenutek svojega življenja, ko so čutili vpliv EU in ko so se zares počutili Evropejce, uporabiti pa...več »
02.10.2018
Na natečaj se lahko prijaviš z videom v dolžini do 90 sekund, ki prikazuje projekt, osebo ali zgodbo, sofinancirano iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Evropskega socialnega sklada ali Kohezijskega sklada.Iz videoposnetka mora biti razvidna povezava z evropskim sofinanciranjem (npr. omenjeno preko govora, s...več »
01.10.2018
Evropski parlament želi pred volitvami v Evropski parlament, ki bodo potekale prihodnje leto, s kampanjo »Tokrat grem volit« spodbuditi mlade k udeležbi na volitvah. Ideja kampanje je povezati v skupnost vse, ki jim je mar za EU in poskušajo tudi druge spodbuditi, naj oddajo svoj glas na evropskih volitvah naslednje leto....več »
12.09.2018
Evropski poslanci so na rednem septembrskem zasedanju potrdili pravno podlago programa Evropska solidarnostna enota (ESE), ki so jo pred poletnimi počitnicami uskladili Evropska komisija, Svet EU in Evropski parlament. S tem je zaključen proces oblikovanja samostojnega programa ESE in sprememb program Erasmus+ na področju...več »
11.09.2018
Po vsej Evropi se 800 milijonov Evropejcev, ki živijo v 47 državah članicah Sveta Evrope, spodbuja k učenju več jezikov v katerikoli starosti, v šoli ali izven nje. Svet Evrope po celi Evropi spodbuja večjezičnost v prepričanju, da jezikovna raznolikost predstavlja pomembno orodje za doseganje boljšega medkulturnega...več »
11.09.2018
Raziskovalci na kateremkoli področju družboslovja so v okviru projekta vabljeni, da oddajo raziskovalne projekte, v katerih bodo uporabili evropske vire z namenom raziskovanja prve svetovne vojne. Prijavitelji morajo imeti zanimanje za kulturno dediščino, projekte pa morajo gostiti institucije (univerze, raziskovalni...več »
11.09.2018
Natečaj poteka v okviru kampanje “EUandME”, katere namen je pokazati, kako evropske pobude in zakonodaja omogočajo mladim doseči njihove cilje: od usposabljanja do potovanja, brskanje po spletu ali varstva okolja. Filmarji, stari med 18 in 35 let iz 28 držav članic EU so vabljeni, da oddajo idejo za kratek film, ki bo...več »
03.09.2018
Od 2. do 4. septembra 2018 je v okviru procesa strukturiranega dialoga na Dunaju potekala Evropska mladinska konferenca. Ob koncu osemnajstmesečnega cilja so udeleženci razvijali metode za implementacijo in razširjanje Evropskih ciljev mladih, ki so bili definirani na prejšnji Evropski mladinski konferenci v Sofiji...več »
Prikazujem rezultate 1 - 10 od skupno 294
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih