Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Novice

05.02.2016
The Missing Entrepreneurs je tretje poročilo OECD in Evropske komisije o podatkih in analizah na področju vključujočega podjetništva. Vključujoče podjetništvo združuje start-up podjetja in aktivnosti na področju samozaposlovanja, ki prispevajo k socialnemu vključevanju različnih skupin, kot so mladi, ženske, starejši,...več »
05.02.2016
Publikacija je izdana ob četrt stoletja izvajanja evropskih evropskih programov na področju mladine. V publikaciji najdete pregled evropskega sodelovanja na področju mladine iz različnih vidikov, kateri so bili glavni uspehi in možne scenarije za prihodnje, predvsem v kontekstu programa Erasmus+. Publikacijo si lahko...več »
05.02.2016
Na Dan človekovih pravic je Evropski mladinski forum objavil raziskavo o diskriminaciji in mladih v Evropi. V raziskavi je sodelovalo 495 mladih iz vse Evrope, starih med 18 in 35 let. Tema raziskave je bila, kakšna diskriminacija se pojavlja v življenjih mladih in na kakšni osnovi in v kolikšni meri se mladi zavedajo...več »
02.02.2016
Eurodesk je z začetkom letošnjega leta razširil mrežo regionalnih partnerjev še v štiri slovenske regije, in sicer goriško, koroško, posavsko regijo in jugovzhodno Slovenijo. Izbrane organizacije so: • Mladinski kulturni center Brežice - posavje • Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto - jugovzhodna Slovenija...več »
19.01.2016
Na Dan človekovih pravic je Evropski mladinski forum objavil raziskavo o diskriminaciji in mladih v Evropi. V raziskavi je sodelovalo 495 mladih iz vse Evrope, starih med 18 in 35 let. Tema raziskave je bila, kakšna diskriminacija se pojavlja v življenjih mladih, na kakšni osnovi in v kolikšni meri se mladi zavedajo...več »
18.01.2016
S prvim januajem je Nizozemska že dvanajstič prevzela rotacijsko predsedovanje Svetu EU. Nazadnje je Nizozemska to funkcijo opravljala leta 2004. Nizozemska je prva v tokratnem triu predsedovanj, za njo pa bosta predsedovanje prevzeli Slovaška (druga polovica 2016) in Malta (prva polovica 2017). Nizozemsko predsedovanje...več »
14.01.2016
Na spletni strani so zbrani projekti, financirani s strani EU. Na interaktivnem zemljevidu lahko najdete različne projekte, od učenja jezikov, do medkulturnega dialoga, namenjenih migrantom in beguncem. več »
14.01.2016
Španski Donostia-San Sebastian in Poljski Wroclaw sta Evropski prestolnici kulture 2016. V januarju bosta mesti uradno pričeli z izvajanjem kulturnih dogodkov, glasbo, plesom, filmom in drugimi literarnimi dogodki, preko katerih bosta svetu prikazovali svojo kulturo. Uradna otvoritev programa se bo v Wroclawu pričela s...več »
14.01.2016
Ganja, drugo največje mesto v Azerbajdžanu je Evropska prestolnica mladih 2016. Glavna tematika mesta bo v tem letu povezovanje na področjih participacije mladih, izobraževanja in družbene kohezije ter zaposlovanja mladih in prostovoljstva. Tekom leta bo Ganja ponujala raznovrsten program dogodkov in aktivnosti za mlade, s...več »
15.12.2015
Na začetku decembra je Eurodesk Slovenija organiziral drugo srečanje nacionalne mreže Eurodesk. Pri srečanju smo deldili modulu usposbljanj evropke mreže Eurodesk na regionalne in lokalne multiplikatorje in tako kot prvi izmed nacionalnih Eurodeskov izvedli modul na temo mobilnosti mladih: evropskih priložnosti in...več »
Prikazujem rezultate 161 - 170 od skupno 198
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih