Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Novice

15.12.2015
Tokratni Eurodeskov informator je namenjen vsem prijaviteljem v program Erasmus +: Mladi v akciji. V njem najdete uporabne informacije o prijavnih rokih, praktične napotke in usmeritve pri prijavi projektov, podpori nacionalne agencije prijaviteljem v program, pogostih napakah, predvidenih datumih EVS usposabljanj,...več »
10.11.2015
Kampanja YouthUp je namenjena spodbujanju politik, k v večji meri vključujejo mlade in boju proti neenakosti in marginalizaciji, s katero se soočajo mladi. S kampanjo želijo spodbuditi evropsko razpravo o najboljši načinih k politikam “YouthUp”. V okviru kampanje bodo zbrali tudi primere različnih oblik participacije...več »
04.11.2015
Evropska pisarna Eurodesk Brussels Link je podelila nagrade za najboljše info kampanje, ki so združevala tako aktivnosti na spletu kot izven njega. Nagrado sta prejeli Basak iz mladinskega sektorja občinskega sveta mesta Bursa (Turčija) in Barbara iz občine Trst. Kot del proslave ob 25. obletnici, je Eurodesk Brussels Link...več »
28.10.2015
Podporni center SALTO Inclusion je skupaj z raziskovalci mreže RAY analiziral učinke programa Mladi v akciji na mlade z manj priložnostmi in prišel do zanimivih rezultatov, ki so pokazali, da imajo največje koristi od programa prav mladi z manj priložnostmi. Mladi z manj priložnostmi so pri vprašanjih o pridobivanju svojih...več »
27.10.2015
Podporni center SALTO inclusion je skupaj z dvanajstimi ose predstavniki nacionalnih agencij programa E+: MVA, zadolženih za področje socialnega vključevanja, zbral različne vidike in koncepte skupine NEET (mladih, ki niso vključeni v sisteme izobraževanja ali usposabljanja) ter raziskal možnosti, kako bi lahko še bolje...več »
15.10.2015
V letu 2015 je Eurodesk Slovenija razširil mrežo regionalnih partnerjev, izbrali smo osem organizacij, ki delujejo na področju informiranja mladih. Vloga regionalnih partnerjev je v prvi vrsti mladim posredovati informacije o priložnostih za mobilnost mladih v Evropi in informacije o evropski mladinski politiki ter s tem...več »
07.10.2015
Na evropski mladinski konferenci, ki je potekala v Luksemburgu od 20. do 24. septembra, so predstavniki mladih skupaj s predstavniki iz držav članic razpravljali o osmih priporočilih na področju participacije mladih. Na konferenci so bili upoštevani tudi predlogi, ki so bili pred tem podani s strani 40.000 mladih...več »
07.10.2015
Evropska komisija je objavila Poročilo o mladih 2015, ki daje celotno sliko o situaciji mladih v Evropi, in kako so to situacijo naslavljali odločevalci v obdobju 2013-2015. Mladi so najbolj izobražena generacija Glede na poročilo, se v EU število osipnikov zmanjšuje. Še vedno je potrebnega veliko dela: 8,7 milijonov...več »
07.10.2015
Pred Mednarodnim dnem pripravnikov, ki poteka 10. novembra, je Evropski mladinski forum objavil raziskavo o izkušnjah pripravnikov. Pripravništva so lahko korak pri prehodu iz izobraževanja na trg dela, vendar pripravniki pogosto nimajo dobre izkušnje. Med 4,5 milijoni mladih, ki vsako leta opravljajo pripravništva, jih...več »
07.10.2015
Poročilo Eurofounda raziskuje trg dela in socialne perspektive mladih ter ponuja poglobljeno analizo implementacije Jamstva za mlade in preverja politike za socialno vključevanje in participacijo v nekaj državah članicah. Ponuja tudi priporočila, kako izboljšati raven socialnega vključevanja mladih v Evropski uniji. Več...več »
Prikazujem rezultate 171 - 180 od skupno 198
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih