Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Novice

31.01.2020
Knjiga je sestavljena iz treh delov: prvi del raziskuje razvoj transnacionalnih mladinskih organizacij in gibanj v zadnjih 100 letih, drugi del predstavlja zgodovino mladinskega dela v dveh državah, v tretjem delu pa so naslovljeni izzivi in refleksije, ki so se pojavile v desetih letih izvajanja projekta »Zgodovina...več »
31.01.2020
Svet Evrope je 23. januarja 2020 predstavil Novo strategijo za mladino 2030. Strategija ponuja smernice za oblikovanje politik in širok politični okvir za obdobje 2020 do 2030, ki bo implementiran v naslenjih petih dvoletnih obdobjih programa »Youth for Democracy«. Poleg strategije je na voljo tudi spremljajoči dokument, v...več »
23.01.2020
Evropska mreža Eurodesk v letu 2020 praznuje svojo 30. obletnico! Evropska pisarna je ob tej priložnosti pripravila pregled dogajanja in razvoja mreže, skupaj s pomembnimi dogodki in prelomnicami in dokumenti na področju mladine na evropski ravni. Pregled si lahko ogledate tukaj. več »
18.12.2019
Ob zaključku triletnega projekta nacionalnih agencij programa Erasmus+: Mladi v akciji Aware and Active smo posneli serijo štirih podcastov, ki naslavljajo teme projekta iz različnih perspektiv, in sicer: - medijsko poročanje o beguncih; - politična participacija mladih; - o projektu Aware and Active; - mladinske izmenjave...več »
11.12.2019
V okviru zasedanja Sveta ministrov, pristojnih za področje mladine, ki je potekal 22. novembra 2019, so ministri sprejeli sklepe Sveta o digitalnem mladinskem delu ter sklepe Sveta o izobraževanju in usposabljanju mladinskih delavcev. Mladinsko delo bi moralo biti sposobno naslavljati izzive združevanja digitalnih in...več »
10.12.2019
Tri evropske mreže na področju informiranja (Eurodesk, EYCA in ERYCA) so zaključile nov skupen projekt z naslovom 3 Network Project: Enhancing Youth Service Promotion and Outreach z novo publikacijo dobrih praks iz vse Evrope, namenjenih izboljševanja in promocije storitev informiranja za mlade in njihov doseg. Publikacijo...več »
08.11.2019
Objavljena je druga raziskava Eurodeska, ki prikazuje trende in preference, kako mladi iščejo, delijo in razumejo informiranje mladih o mobilnostnih priložnostih. Poročilo se osredotoča na razumevanje potreb mladih in identifikacijo deležnikov na področju učne mobilnosti, z namenom boljšega vzpostavljanja stika z mladimi....več »
30.10.2019
Kaj se dogaja v evropski politiki? Kako odločitve EU vplivajo na Evropo in preostali svet? Obstajajo strokovne spletne revije, tudi nekatere mladih novinarjev, v katerih se lahko mladi pozanimajo o evropskih razpravah iin v njih tudi sodelujejo. Predstavljamo vam nekatere izmed njih: The European StingThe European Sting je...več »
26.09.2019
Ta teden objavljeni rezultati javnomnenjske raziskave Eurobarometer kažejo, da so za odločno rast udeležbe na evropskih volitvah 26. maja najbolj zaslužni mladi volivci. Na ravni EU so namreč zabeležili najvišji skok udeležbe prav v starostnih skupinah od 16/18 do 25 let in od 25 do 39 let. Volilna udeležba na evropski...več »
09.09.2019
Na Evropskem mladinskem portalu so objavljeni štirje novi prispevki o tem, kako se lahko vključiš v dialog EU z mladimi, ki zagotavlja, da se pri oblikovanju mladinske politike EU upoštevajo mnenja, stališča in potrebe mladih in mladinskih organizacij. Dialog podpira izvajanje strategije EU za mlade v obdobju 2019–2027, ki...več »
Prikazujem rezultate 21 - 30 od skupno 198
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih