Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Novice

14.01.2019
Obveščamo vas, da so vsem prijaviteljem prijavni obrazci v program Erasmus+: Mladi v akciji in prijavni obrazci za program Evropska solidarnostna enota na voljo tudi v slovenskem jeziku.  Jezik vstopne strani in samih obrazcev je možno spreminjati v meniju, ki se nahaja v desnem zgornjem...več »
18.12.2018
V novem Mladinfogramu predstavljamo ključne informacije, namenjene prijaviteljem v program Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota. V njih najdete vsebinske usmeritve, prijavne roke, razpoložljiva sredstva, kakšne vrste projektov lahko prijavljate in kakšno vrsto podpore vam nudi nacionalna agencija....več »
17.12.2018
Mladinska mreža EPSU izvaja raziskavo, namenjeno mladim v Evropi, starim pod 35 let, z nekaj delovnimi izkušnjami in o tistih, ki svojo poklicno pot šele začenjajo. Namen raziskave je prispevati k prihajajoči študiji o mladih in njihovih priložnostih v družbi. Več informacij je na voljo na:...več »
05.12.2018
5. decembra obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva. Vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki opravljate to plemenito poslanstvo, smo hvaležni vsak dan, danes pa vam še posebej čestitamo.  Kljub temu, da je prostovoljstvo mladih nekaj, kar je v vseh državah EU univerzalno prepoznano kot področje, ki ga je potrebno...več »
EU strategija za mlade 2018-2027
30.11.2018
Resolucija o novi strategiji EU za mlade 2019-2027, ki so jo na zasedanju 26. in 27. novembra 2018 sprejeli ministri držav članic EU pristojni za mladino, predstavlja pomemben korak k prepoznavanju specifičnih izzivov, s katerimi se soočajo mladi. Strategija obljublja, da bo ustvarila več priložnosti za mlade, dosegla...več »
30.11.2018
Izšel je novi Mladinfogram o pametnem/digitalnem mladinskem delu, v katerem na enostaven način z grafikami in povzetki ključnih definicij in dokumentov predstavljamo pametno oz. digitalno mladinsko delo. Ogledate si lahko, katere ključne kompetence so pomembne za uspešno uporabo digitalnih tehnologij v aktivnostih...več »
19.11.2018
Zadnja javnomnenjska raziskava Eurobarometer, objavljena oktobra 2018, je pokazala, da se 68% vprašanih Evropejcev (in 69 % Slovencev) strinja, da ima njihova država koristi od članstva v EU. Toda doslej ni bilo veliko poskusov, da bi na enem samem mestu ljudem po vsej Uniji predstavili konkretne koristi članstva v EU. S...več »
20.10.2018
Pilotni projekt virtualne izmenjave ERASMUS+ je namenjen mladim, starim od 18 do 30 let iz evro-sredozemske regije, ki želijo sodelovati v medkulturnih spletnih debatah. Projekt nudi mladim z različnimi ozadji priložnost razvijati spretnosti, potrebnih za parlamentarne razprave in podporo pri razvoju pomembnih kompetenc,...več »
15.10.2018
Ob koncu leta 2018 je Eurodesk Slovenija v sodelovanju s finskim Eurodeskom organiziral job shadowing za mladinske informatorje. Job shadowinga so se bodo udeležile tri udeleženke - predstavnice regionalnih partnerjev Eurodesk:Tinkara Koleša iz Centra za mlade Domžale se je udeležila job shadowinga v mladinskem...več »
10.10.2018
Publikacija predstavlja praktično orodje za mladinsko delo na temo vključevanja in participacije z mladimi begunci na lokalni ravni. Osredotoča se na participacijo in vključevanje kot ključne dimenzije pri gradnji vključujočih družb ter hkrati ustvarjanja okolja, ki mladim beguncem omogoča, da postanejo polnopravni akterji...več »
Prikazujem rezultate 51 - 60 od skupno 198
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih