Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Novice

10.10.2018
Partnerstvo Sveta Evrope in Evropske komisije je objavilo priročnik na temo, kako v okoljih neformalnega učenja mladim predstaviti temo trajnosti, v prvi vrsti namenjen mladinskim delavcem in trenerjem. Priročnik vključuje informacije o temah, povezanih s trajnostjo in izobraževalnimi aktivnostmi, ki bodo mlade povezali z...več »
12.09.2018
Evropski poslanci so na rednem septembrskem zasedanju potrdili pravno podlago programa Evropska solidarnostna enota (ESE), ki so jo pred poletnimi počitnicami uskladili Evropska komisija, Svet EU in Evropski parlament. S tem je zaključen proces oblikovanja samostojnega programa ESE in sprememb program Erasmus+ na področju...več »
28.08.2018
Izšel je novi Mladinfogram o strukturiranem dialogu z mladimi, v katerem najdete osnovne informacije o tem, kaj strukturirani dialog z mladimi je, kdo so glavni akterji, kje lahko najdete finance za svoje projekte strukturiranega dialoga. Posebna pozornost je namenjena aktualnemu, šestemu ciklu, ki na evropski ravni...več »
01.08.2018
Evropski voditelji želijo Evropi prinesti prave rezultate na področjih, ki so za ljudi najbolj pomembna. Pred Evropskim vrhom v mestu Sibiu v Romuniji in volitvami v Evropski parlament leta 2019, bodo evropski voditelji oblikovali strategijo o perečih temah in izzivih, kjer so potrebne rešitve. Svoje mnenje lahko prispevaš...več »
11.07.2018
Na drugi evropski mladinski konferenci v okviru aktualnega cikla strukturiranega dialoga na temo "Mladi v Evropi - Kaj prihaja?", ki je potekala od 17. do 19. aprila 2018 v Sofiji, so bila na podlagi posvetovanj, izvedenih z več kot 50.000 mladimi, zbrana priporočila v 11 tematskih sklopih - Evropski cilji mladih...več »
28.06.2018
Evropska pisarna Eurodesk je izdala letni pregled aktivnosti mreže Eurodesk. V zborniku lahko preberete, kaj vse so posamezni nacionalni partnerji Eurodesk organizirali v lanskem letu, kakšne novosti je uvedla evropska pisarne Eurodesk, pri katerih dogodkov je sodeloval Eurodesk in še mnogo več.Letni pregled si lahko...več »
20.06.2018
Svet Evrope je izdal publikacijo o mladih v digitaliziranem svetu, kar je tema, ki v današnjem svetu zbuja veliko zanimanja in pozornosti. Avtorji publikacije želijo vnesti nove perspektive in razumevanja pri vprašanjih, kako se mladi odzivajo na vse priložnosti, ki jih lahko ponudi digitalni prostor in kako lahko je lahko...več »
20.06.2018
Evropska komisija je v okviru pobude »Music Moves Europe« objavila prvi razpis v paketu ukrepov za glasbeni sektor, in sicer razpis za podporo pilotnih programov usposabljanja za mlade strokovnjake v glasbi. Splošni cilj razpisa je podpreti do 10 inovativnih in dolgoročnih pilotnih programov usposabljanja za mlade...več »
19.06.2018
Nova kampanja Evropske komisije, namenjena ozaveščanju mladih o koristih in prednostih, ki jih prinaša Evropska unija. Preko petih kratkih filmov kampanja prikazuje, na kakšen način Evropska unija prinaša spremembe v življenja državljanov, kako jim pomaga pri uresničevanju njihovih ambicij in doseganja ciljev. Kampanja...več »
08.05.2018
Bruseljska pisarna Eurodesk že od leta 2011 zbira najbolj zanimive projekte, ki jih izvajajo multiplikatorji in regionalni partnerji Eurodesk, ter najboljše predstavi na evropski ravni. Leta 2018 se je prijavilo 36 projektov iz dvanajstih držav, ter se potegovali za najboljši projekt v treh glavnih kategorijah: aktivno...več »
Prikazujem rezultate 61 - 70 od skupno 198
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih