Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Novice

09.08.2019
Področje informiranja mladih se v novi strategiji za mlade 2019-2027 pojavi na več različnih točkah. Svet Evropske unije in predstavniki vlad držav članic, ki so se sestali v Svetu pozivajo države članice in Evropsko komisijo, naj v okviru svojih pristojnosti med drugim z opiranjem na obstoječe mreže izvajajo sistematičen...več »
30.07.2019
Poročilo Eurofounda se osredotoča na analizo dostopa mladih do informacij in podpornih storitev, povezanih z njihovim zdravjem in socialno vključenostjo. Poročilo se še posebej osredotoča na neenakosti pri dostopu mladih do teh storitev in kako se jih lahko preseže. V raziskavo so bili vključeni mladi, stari od 12 do 24...več »
25.07.2019
Članek je bil izvirno objavljen v 40. številki revije Mladje (avtor: Borut Cink)Branje članka vam bo vzelo približno 15 minut. Področje mladine tako kot področje izobraževanja, kulture in še veliko drugih področij velja za t. i. mehko področje evropske integracije. Zanje velja, da nimajo dovolj močnih osnov v pogodbah o...več »
11.06.2019
Odločitev za izkušnjo v tujini se pogosto zdi kot velik izziv, sodelovanje pri projektu in življenje v tujini, pa še toliko bolj! Kakorkoli, po prvem koraku se zdi vse mnogo bolj enostavno. Si pripravljen/a na izkušnjo, ki ti bo spremenil/a življenje? Eurodesk Brussels Link je zbral zgodbe mladih, ki predstavljajo, kako...več »
27.05.2019
Izvajalska agencija za mala in srednja podjetja je v okviru programa za konkurenčnost podjetij ter mala in srednja podjetja (COSME) objavila javni razpis, namenjen sofinanciranju posredniških organizacij, ki bodo izvajale program Erasmus for Young Entrepreneurs na lokalni ravni. V tem razpisu za zbiranje predlogov lahko...več »
24.05.2019
Evropska pisarna Eurodesk je izdala letni pregled delovanja mreže Eurodesk, z opisom aktivnosti v vseh državah s pisarnami Eurodesk. Pregled aktivnosti mreže si lahko ogledate tukaj. več »
23.04.2019
Od 25. do 28. marca je v Bukarešti v Bolgariji potekala Evropska mladinska konferenca, katere glavni namen je bil povezati evropski dialog z mladimi s cilji, opredeljenimi v novi strategiji EU za mlade (2019-2027). Konferenca je naslavljala posebej Evropske cilje za mlade, s poudarkom na sedmem cilju – kakovostne...več »
23.04.2019
DiscoverEU je pobuda Evropske unije, ki ti daje priložnost za potovanje po Evropi. Med potovanjem predvsem z vlaki lahko odkrivaš dih jemajoče pokrajine ter brezkončno raznovrstnost mest po Evropi. Na tem potovanju lahko srečaš podobno misleče popotnike in popotnice, postaneš bolj neodvisen/neodvisna in...več »
19.04.2019
V publikaciji so opisana konkretna orodja, predvidena v Strategiji EU za mlade 2019-2027 za spodbujanje vključujoče participacije. V publikaciji avtorji iščejo opredelitve, kaj je mišljeno kot vključujoča participacija mladih in metode, s katerimi lahko podpiramo participacijo, vključno s tremi glavnimi elementi omenjene...več »
10.04.2019
Pričela se je kampanja EU projekt, moj projekt 2019, ki že peto leto zapored predstavlja naše skupne dobre zgodbe. Letos se bo na več kot 100 zanimivih dogodkih predstavilo več kot 60 projektov v več kot 50 krajih v vseh slovenskih regijah. Poiščite dobre zgodbe v svojem kraju in si rezervirajte teden med 11. in 18....več »
Prikazujem rezultate 31 - 40 od skupno 198
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih