Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Novice

08.04.2019
Na svetu živi okoli 1,2 milijarde mladih, starih od 15 do 24 let in okoli 89 milijonov mladih, starih od 15 do 29 let, živi v državah Evropske unije. Na mlade in njihova življenja vplivajo stalne spremembe v globalnih družbenih in ekonomskih realnostih, in mnogi izmed njih se soočajo z revščino, izključenostjo, neenakostjo...več »
28.03.2019
Na pomladnem srečanje mreže Eurodesk se je mreži uradno pridružila tudi Srbija in je zdaj 36. država, vključena v mrežo Eurodesk. Eurodesk v Srbiji deluje v okviru fundacije Tempus, tudi nacionalne agencije programa Erasmus+. V prihodnjih mesecih bo Eurodesk Srbija vzpostavljala mrežo in storitve, z namenom...več »
25.03.2019
Ta publikacija je namenjena otrokom in predstavlja, da Evropska unija v prvi vrsti predstavlja vrednote solidarnosti, strpnosti, svobode, enakosti in spoštovanja, ki nam, vsem omogoča skupno življenje, navkljub različnim jezikom, kulturam, religijam in običajem. Več ...  več »
25.03.2019
Vas zanima, kaj je Evropska unija dosegla v letu 2018? Kakšen napredek je dosegla pri uresničevanju svojih prednostnih nalog? Katere ukrepe je sprejela za spodbujanje zaposlovanja, rasti in naložb? Kakšen napredek je bil dosežen na področju migracij? Kakšne koristi so imeli državljani EU od Unije? Odgovore na ta in druga...več »
20.03.2019
»The Pineapple Report«, ki ga je izdal Evropski mladinski forum, raziskuje predloge, kako lahko mladi uspejo v četrti industrijski revoluciji. Znak ananas v svetu čustvenčkov pomeni, da je nekaj zapleteno, kot je zapleteno tudi to poročilo, ki ugotavlja, da odgovor na zastavljena vprašanja zahteva prej holističen pristop...več »
20.03.2019
Evropski mladinski forum je objavil publikacijo na temo prihodnosti Evrope ter socialne in ekonomske vključenosti z naslovom “Prihodnost dela in mladi”. Področje dela se spreminja tudi za mlado in prihajajočo generacijo in sicer glede na štiri poglavitne trende sedanjega časa: globalizacijo, podnebne spremembe, demografske...več »
12.03.2019
Partnerstvo med Svetom Evrope in Evropsko unijo predstavlja publikacijo »Between insecurity and hope. Reflections on youth work with young refugees«, v kateri so predstavljene teoretske smernice in refleksije o izkušnjah mladih beguncev in načinih, kako integrirajo svoje osebne upe z napetostmi v gostiteljskih skupnostih....več »
Pridružite se Evropskemu tednu mladih 2019
13.02.2019
Kaj je Evropski teden mladih (ETM)? Evropski tedni mladih, ki od leta 2003 potekajo vsaki dve leti, predstavljajo priložnost za predstavitev  številnih možnosti, ki jih Evropska unija omogoča za mladim, razprave o aktualnih temah za mlade in mladinski sektor ter praznovanju zgodb o uspehih. Aktivnosti, ki jih...več »
Poročilo z Evropskega mladinskega dogodka 2018: Speak up Europe! (foto: Evropski parlament)
25.01.2019
V letu 2018 je tretjem zaporednem Evropskem mladinskem dogodku (EYE) sodelovalo 9.000 mladih, ki so podali odlične ideje o prihodnosti Evrope. EYE 2018 je evropskim poslancem in oblikovalcem javnih politik prinesel jasen vpogled na pomisleke, sanje in pričakovanja mladih glede njihovo prihodnost. Razprave in aktivnosti,...več »
Publikacija: Evropska unija - Kaj je in kaj dela
15.01.2019
Ta publikacija predstavlja Evropsko unijo (EU) in njene dejavnosti. V prvem poglavju je Evropska unija na kratko predstavljena. V drugem, z naslovom "Kaj dela Evropska unija" je opisano, kaj počne na 35 različnih področjih, da bi izboljšala življenje prebivalcev Evrope in drugih držav. V tretjem poglavju z...več »
Prikazujem rezultate 41 - 50 od skupno 198
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih