Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Kakšen je položaj mladih v Evropi? – Izšlo je poročilo o mladih 2015

07.10.2015

Evropska komisija je objavila Poročilo o mladih 2015, ki daje celotno sliko o situaciji mladih v Evropi, in kako so to situacijo naslavljali odločevalci v obdobju 2013-2015.

Mladi so najbolj izobražena generacija
Glede na poročilo, se v EU število osipnikov zmanjšuje. Še vedno je potrebnega veliko dela: 8,7 milijonov mladih, starih od 15 do 29 let je brezposelnih, 13,7 milijonov jih ni zaposlenih ali vključenih v sisteme izobraževanja in usposabljanje (skupina NEET9, skoraj 27 milijonov pa jih ogrža revščina in izključenost.

Mladi so zelo aktivni
Poročilo tudi odkriva, da mladi veliko sodelujejo – ne le na spletu in v socialnih medijih, temveč tudi pri njihovi vključenosti v družbo: okoli polovica jih je aktivnh članov organizacij in eden od štirih je bil prostovoljec.

Čas je za sporočilo: potrebno je sodelovanje
Podpora mladim, še posebej pri iskanju zaposlitve, je bilo eno izmed prednostnih področij EU in držav članic od leta 2013. Še vedno situacija mladih kliče po prepoznavanja pomena integracije, ki bi vsem mladim omogočila, da postanejo aktivni člani družbe. Še posebej obstaja potreba po vzpostavljanju povezav med športom in izobraževanjem, z namenom povečanja socialne vključenosti, kompetenc in zaposljivosti mladih. To zahteva sodelovanje med politikami in akterji s celostnim pristopom. Zato je pomembno mladim dati močan političen glas.

Več informacij in vsi dokumenti so na voljo na: http://bit.ly/1OTQWEE https://europa.eu/youth/eu/article/49/29953_en 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih