Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Vloga mladinskega sektorja pri preprečevanju nasilnega ektremizma

14.06.2016

Evropski mladinski forum je izdal publikacijo z naslovom Vloga mladinskega sektorja pri preprečevanju nasilnega ekstremizma (Rola of the Youth Sector in Preventing Violent Ekstremism).

V njej navaja, da se mladinsko delo samo ne more boriti proti nasilni radikalizaciji med mladimi, vendar pa lahko, v okviru skupnih prizadevanj različnih sektorjev (kot so izobraževalni, socialne zadeve, zdravje, itd.), pomaga pri naslavljanju nekaterih vzrokov, ki jo povzročajo.

Forum poudarja, da mladinske organizacije nudijo varen prostor za osebni razvoj mladih, ter da sta formalno in neformalno izobraževanje ključna za državljansko vzgojo in podporo medkulturnemu učenju. Vendar, mladinsko delo in mladinske organizacije za pozitiven vpliv na oblikovanje bolj vključujoče družbe in za delovanje kot promotorji državljanskih vrednot potrebujejo stabilno in trajnostno financiranje. To bo zahtevalo znatne investicije v prihajajočem večletnem finančnem okviru (VFO).

Na Evropskem mladinskem forumu so prepričani, da je usklajen pristop bistvenega pomena za reševanje temeljnih vzrokov nasilne radikalizacije mladih (npr. socialne izključenosti mladih), in daj potrebno vsem mladim zagotoviti dostop do njihovih pravic. Forum priporoča, da se ustanovi usklajevalni organ za oblikovanje skupne strategije; da se uvede storitve “vse na enem mestu” v bolj ranljivih območjih; da imajo deprivilegirane skupine, prednost pri dostopu do socialne varnosti, zdravstvenega varstva in kakovostnega izobraževanja.

Več informacij je na voljo tukaj.
Publikacija je brezplačno dostopna tukaj.

Vir: Evropski mladinski forum


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih