Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Aarhus in Pafos: Evropski prestolnici kulture 2017

04.01.2017

Aarhus (Danska) in Pafos (Ciper) bosta nadomestili San Sebastian in Wroclaw, ki sta nosila naziva Evropska prestolnica kulture v letu 2016. V letu 2017 bosta mesti gostili glasbene, gledališke, plesne, filmske in literarne dogodke, in prikazovali kulturo svetu.

Vsak kotiček Pafosa – parki, ulice, soseske in plaže se bodo spremenili v kulturno dvorano na prostem. Na osnovi koncepta »Open Air Factory« želi mesto pokazati, kako lahko prispeva k Evropski kulturni sceni z inovacijami, ustvarjalnostjo in željo razvijati se na osnovi preteklosti in hkrati gledati v prihodnost. Pafos je bil vedno na križišču med vzhodnim Sredozemljem in preko moderne multikulturne realnosti bo postal Evropska prestolnica kulture, ki povezuje vzhod in zahod.

Z glavno temo »Rethink« želi mesto Aarhus nasloviti izzive, s katerimi se danes soočajo mesta in ki zahtevajo premislek in ponovno vzpostavitev kulture in infrastrukture. Z željo po ustvarjanju trajnostnih rešitev bo Aarhus poiskal nove koncepte za rast. Poudarek v letu 2017 bo živahnost, kulinarika, narava, šport in igre, zgodovina, prepričanja in generacije.

Naziv Evropska prestolnica kulture podeljuje Svet Evropske unije za obdobje enega leta, v katerem mesto organizira serijo kulturnih dogodkov z močno evropsko dimenzijo. Evropska prestolnica kulture se je začela leta 1986, pobuda pa je postala ena izmed najbolj prestižnih in visoko profilnih kulturnih prireditev v Evropi.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih