Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Poročilo o državljanstvu EU za leto 2017

26.01.2017

Evropska komisija je danes objavila tretje poročilo o državljanstvu, v katerem predstavlja napredek od leta 2014 in ukrepe, s katerimi bo zagotovila, da bodo lahko državljani pri delu, na potovanjih ter pri študiju ali udeležbi na volitvah v polni meri uživali svoje pravice.

Evropejci so bolje kot kdaj koli prej seznanjeni s statusom, ki ga imajo kot državljani Unije, delež tistih, ki želijo bolje poznati svoje pravice, pa se še naprej povečuje. Štirje izmed petih Evropejcev cenijo zlasti pravico do prostega gibanja, ki jim omogoča, da živijo, delajo, študirajo in poslujejo po vsej EU (raziskava Eurobarometer iz decembra 2016). Vendar državljani EU zaradi pomanjkljivega poznavanja ne uveljavljajo v polni meri svoje pravice do glasovanja na evropskih in lokalnih volitvah, mnogi pa tudi niso seznanjeni, da so upravičeni do konzularne zaščite s strani veleposlaništev drugih držav članic.

V poročilu o državljanstvu EU za leto 2017 so določene prednostne naloge Komisije za nadaljnje ozaveščanje o teh pravicah in njihovo lažje uveljavljanje v praksi.

Vir: Evropska komisija

Več ... 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih