Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Izvajanje delavnic »Oblikuj. Premikaj. Sodeluj«

03.07.2017

Ob Evropskem tednu mladih 2017 je Eurodesk zasnoval delavnice, katerih namen je mladim na razumljiv način približati koncepte državljanstva, evropskega državljanstva in njihove aktivne participacije. Delavnice predstavljajo prvi korak pri ozaveščanju konceptov (evropskega) državljanstva in participacije ter morebitno odskočno desko za nadaljnje raziskovanje in delovanje na omenjenem področju.

30. marca je Eurodesk Slovenija organiziral usposabljanje za izvajanje delavnic v šolah, društvih in drugih organizacijah, kjer se združujejo mladi. Na usposabljanju smo s trenerkama in udeleženci izkusili potek delavnice, se pogovorili o konceptih, ki jih delavnica predstavlja, reflektirali, koliko so ti koncepti blizu mladim in kako jim na čimbolj zanimiv način predstaviti posamezne sklope delavnic – z upoštevanjem, kaj mlade žene in kakšna je (lahko) njihova notranja motivacija, da postanejo aktivni državljani, zavedajoč se evropske dimenzije državljanstva in možnosti, priložnosti ter odgovornosti, ki jih ta dimenzija prinaša.

Ob koncu delavnice smo šli skupaj skozi predlog priročnika in delovni list. Udeleženci so predlagali izboljšave, ki bodo v prenovljeno različico priročnika vključene jeseni. Do konca tega šolskega leta je bilo izvedenih 5 delavnic, ki so pokazale, da je obravnavana tema za mlade zanimiva in aktualna, potek delavnice je zastavljen tekoče in so večinoma vsi sklopi uspešni. Pri sklopih, kjer so predlagane izboljšave, bomo v posodobljen priročnik vključili tudi predlagane alternative.

Delavnice so do zdaj izvedli:
- KID Pina (2 delavnici)
- RIS Dvorec Rakičan (1 delavnica)
- Celjski mladinski center (1 delavnica)
- Mladinski center Zagorje ob Savi (1 delavnica)

V drugi polovici leta 2017 bodo delavnice izvajali tudi:
- Mladinski center Brežice
- Info ŠKUC
- Center za mlade Domžale
- Mladinski center Nova Gorica
- Mladinski center Postojna

Vsak izmed naštetih regionalnih partnerjev Eurodesk bo izvedel skupaj po tri delavnic. Če bi želeli delavnico gostiti tudi v vaši organizaciji ali šoli, se obrnite na info@eurodesk.si in povezali vas bomo z izvajalci delavnic. 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih