Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Estonsko predsedovanje Svetu EU

18.07.2017

Estonsko predsedovanje Svetu EU, ki poteka od 1. julija do 31. decembra 2017, kot prvo v triu predsedovanj Estonija/Bolgarija/Avstrija, se bo med drugim osredotočalo na prihodnost mladih in področja mladine v EU.

Tri prednostne naloge, povezane s področjem mladih v okviru Estonskega predsedovanja Svetu EU, v pristojnosti Ministrstva za izobraževanje in raziskave, so:
- Prihodnost mladih in področja mladine v EU: začele so se razprave o novi Strategiji EU na področju mladine po letu 2018. Cilj predsedstva je vključiti tudi mlade v razvoj naslednje strategije EU v okviru 6. cikla strukturiranega dialoga z naslovom: »Mladi v Evropi: kaj prihaja?«;
- Pametno mladinsko delo, neposredno povezano z digitalnimi storitvami. Predsedstvo namerava predstaviti koncept pametnega mladinskega dela na evropski ravni in osnovati Zaključke Sveta o pametnem mladinskem delu;
- Prostovoljstvo mladih, kot eden izmed temeljev evropskega področja mladine. Predsedstvo prepoznava Evropsko solidarnostno enoto kot visoko politično prednostno nalogo in namerava to upoštevati tudi pri aktivnostih Predsedovanja.

Osrednji dogodki na področju mladine v okviru Predsedovanja Svetu EU:

  • Evropska mladinska konferenca, kot del procesa Strukturiranega dialoga, bo potekala v Tallinu od 23. do 26. oktobra 2017.
  • Sestanek ministrov, odgovornih za področje mladine, bo potekal v Tallinu od 26. do 27. oktobra 2017.


Ostale dogodke, povezane s področjem mladine, najdete na: https://www.hm.ee/en/estonian-presidency-council-european-union-2017. 

Štiri glavne prednostne naloge estonskega predsedovanja Svetu EU najdete na: https://www.eu2017.ee/priorities-estonian-presidency 

Program aktualnega tria predsedovanj, najdete na: https://www.eu2017.ee/trio-programme. 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih