Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Odbor ministrov Sveta Evrope potrdil Priporočila o mladinskem delu

07.06.2017

Po več kot 18 mesecih usklajevanj številnih deležnikov je 47 držav članic Sveta Evrope sprejelo priporočila na področju mladinskega dela. S tem je najvišji organ Sveta Evrope naredil pomemben korak k večji prepoznavnosti ter priznavanju mladinskega dela in s tem tudi prepoznal pozitivne učinke mladinskega dela in aktivnosti mladinskih organizacij na posameznika, skupnosti in družbo kot celoto.

Priprava priporočil Sveta Evrope je posledica Deklaracije 2. evropske konvencije o mladinskem delu, s katero sta bila Svet Evrope in Evropska unija pozvana, da s sprejemom ustreznih dokumentov oz. priporočil podpreta evropsko sodelovanje na področju krepitve in razvoja mladinskega dela v Evropi.

Priporočila o mladinskem delu vlade držav članic Sveta Evrope pozivajo, da v okviru svojih pristojnosti krepijo mladinsko delo z/s:
- podpiranjem razvoja in krepitve kakovosti mladinskega dela na lokalni, regionalni in nacionalni ravni;
- vzpostavitvijo skladnega in prožnega okvira za izobraževanje ter usposabljanjem profesionalnih in prostovoljnih mladinskih delavcev;
- spodbujanjem nacionalnih in evropskih raziskav različnih oblik mladinskega dela ter njegovih učinkov in dosežkov;
 - podporo razvoju ustreznih oblik revizij in ocenjevanja vpliva ter rezultatov mladinskega dela, in sicer z večanjem prepoznavnosti in uporabe portfelja mladinskega dela Sveta Evrope;
- promocijo evropskega certifikata kakovosti za mladinske centre, kot primera dobre prakse, ki jo izvaja Svet Evrope.

V Priporočilih o mladinskem delu so zgornje alineje še bolj podrobno razdelane, prav tako pa dokument vsebuje tudi druge usmeritve, predloge ukrepov in definicij povezanih z razumevanjem mladinskega dela.

Dokument je dostopen tukaj.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih