Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Mladinsko delo proti nasilni radikalizaciji

08.04.2019

Na svetu živi okoli 1,2 milijarde mladih, starih od 15 do 24 let in okoli 89 milijonov mladih, starih od 15 do 29 let, živi v državah Evropske unije. Na mlade in njihova življenja vplivajo stalne spremembe v globalnih družbenih in ekonomskih realnostih, in mnogi izmed njih se soočajo z revščino, izključenostjo, neenakostjo in marginalizacijo. Njihove osebne okoliščine in širše politično, družbeno in ekonomsko okolje, v katerem živijo, jih dela ranljive in sprejemljive za radikalne vplive, vključno z nasilno radikalizacijo.

Realnost tega trenda poudarja potrebo po delu z mladimi v Evropi in sosednjih regijah, da bi okrepili njihovo odpornost proti nasilni radikalizaciji in spodbudili odprtost skupnosti, v katerih živijo.

S tem namenom se podporni centri SALTO EuroMed, SALTO EECA in SALTO SEE, skupaj z francosko. nemško, italijansko, nizozemsko, norveško, poljsko in britansko nacionalno agencijo Erasmus+ za področje mladine in Partnerstvom na področju mladine EU in Sveta Evropa, izvedli raziskavo, ki prikazuje pozitivne načine in pobude, preko katerih lahko naslovimo in preprečimo nasilno radikalizacijo. Raziskava se sprašuje o načinih, s katerimi se lahko okrepi vloge različnih akterjev, z namenom oblikovanja dolgoročne strategije vloge mladinskega dela pri preprečevanju nasilne radikalizacije.

Za več informacij obiščite http://youthcommunityresilience.eu/.  


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih