Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Novi krog pobude Discover EU - vozovnice po Evropi za mlade, stare 18 let

23.04.2019

DiscoverEU je pobuda Evropske unije, ki ti daje priložnost za potovanje po Evropi. Med potovanjem predvsem z vlaki lahko odkrivaš dih jemajoče pokrajine ter brezkončno raznovrstnost mest po Evropi. Na tem potovanju lahko srečaš podobno misleče popotnike in popotnice, postaneš bolj neodvisen/neodvisna in samozavesten/samozavestna, hkrati pa lahko raziščeš svojo evropsko identiteto. Mladi se lahko prijavijo v dveh krogih vsako leto in Evropska unija izbranim dodeli vozovnice. V letu 2018 je skoraj 30 000 mladih dobilo vozovnico.

V naslednjem krogu se bo mogoče prijaviti od 2. maja 2019 od 12. ure dalje (po srednjeevropskem poletnem času) do 16. maja 2019 do 12. ure (po srednjeevropskem poletnem času). Na tej strani se bo na dan, ko se odprejo prijave, pojavil gumb „Prijava“. Da bi bili upravičeni do prijave, morajo biti kandidati rojeni med vključno 2. julijem 2000 in vključno 1. julijem 2001, imeti državljanstvo ene od držav članic Evropske unije ob sprejetju odločitve o dodelitvi vozovnic ter v spletno prijavnico vpisati pravilno številko osebne izkaznice ali potnega lista. Vse, kar morajo storiti, je sodelovati v kvizu in odgovoriti na dodatno vprašanje. Če boš izbran/izbrana, boš lahko potoval/potovala najmanj en dan in največ 30 dni med 1. avgustom 2019 in 31. januarjem 2020.

Izkoristi priložnost, da doživiš svobodo potovanja, dojameš raznolikost Evrope, se naužiješ njenega kulturnega bogastva, spoznaš nove prijatelje in nenazadnje bolje spoznaš tudi sebe!

Več informacij je na voljo na https://europa.eu/youth/discovereu_sl

Spletni portal, preko katerega lahko kandidiraš za vozovnice www.youdiscover.eu.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih