Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Podcasti ob zaključku projekta Aware and Active

18.12.2019

Ob zaključku triletnega projekta nacionalnih agencij programa Erasmus+: Mladi v akciji Aware and Active smo posneli serijo štirih podcastov, ki naslavljajo teme projekta iz različnih perspektiv, in sicer:

- medijsko poročanje o beguncih;
- politična participacija mladih;
- o projektu Aware and Active;
- mladinske izmenjave in solidarnostni projekti.

Podcaste lahko poslušate in si jih prenesete na: www.youngtogether.si/category/podcast/. 

Glavni cilji projekta so bili preprečevanje nasilne radikalizacije in spodbujanje demokratičnih vrednot, osnovnih pravic, medkulturnega razumevanja in aktivnega državljanstva mladih ter povečati kritično mišljenje in medijsko pismenost med mladimi.

V okviru projekta so mladi na Laboratorijih idej zasnovali svoje lastne aktivnosti v lokalnih skupnostih za spodbujanje odprtih in vključujočih skupnosti, ki so jih kasneje ob podpori projekta tudi izvedli. Oblikovali so tudi svoja sporočila, ki so jih na mednarodnih dogodkih delili z mladimi iz drugih držav, v katerih je potekal projekt (Avstrija, Finska, Estonija, Italija in Makedonija).

Kampanja #youngtogether, ki je bila zasnovana ob zaključku projekta, širi ideje in sporočila mladih in spodbuja razpravo med mladimi pri soustvarjanju vključujočih skupnosti in participaciji. Mladi so vabljeni, da svoje ideje realizirajo tudi v okviru programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, predvsem v okviru mladinskih izmenjav in solidarnostnih projektov.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih