Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Job shadowing na Finskem

15.10.2018

Ob koncu leta 2018 Eurodesk Slovenija v sodelovanju s finskim Eurodeskom organizira job shadowing za mladinske informatorje. Job shadowinga se bodo udeležile tri udeleženke - predstavnice regionalnih partnerjev Eurodesk:

Tinkara Koleša iz Centra za mlade Domžale se bo udeležila job shadowinga v mladinskem centru Metsakartano, od 23. do 26. oktobra 2018. V času job shadowinga bo v mladinskem centru v okviru projekta "Poke the Globe" prisotnih štirinajst mednarodnih prostovoljcev. Prostovoljci prihajajo iz Ukrajine, Libanona, Egipta, Jordanije, Nemčije, Španije in Portugalske. Glavni dogodek bo potekal 25. oktobra, ko bodo prostovoljci izvajali različne (informativne) delavnice. Vsako leto dogodek obišče okoli 300 učencev, v spremstvu svojih učiteljev.  Sicer bo poudarek job shadowinga informiranje mladih v ruralnem okolju. V času job shadowinga se nam bo Tinkara javljala preko socialnih medijev, njene prispevke bomo delili tudi na Movitovi Facebook strani. Vabljeni k spremljanju!
Njeno pismo pred odhodom, v katerem je opisala svoja pričakovanja pa si lahko preberete tukaj.

 
Nina Beja iz Mladinskega centra Zagorje ob Savi in Sarah Senica iz Mladinskega centra Brežice se bosta udeležila job shadowinga v organizaciji Koordinatti, finskem nacionalnem centru znanja za informiranje in svetovanje. Job shadowing bo potekal v mestu Oulu na severnem Finskem od 5. do 8. novembra 2018. V okviru job shadowinga bo udeleženkama predstavljen center Koordinatti ter delovanje informiranja in svetovanja mladim na Finskem. Predstavljeni bodo mehanizmi za kakovost informiranja: pregled potrebnih kompetenc kadrov ter modeli za medsebojno in individualno evalvacijo. Drugi dan bo namenjen temi, kako načrtovati in izvajati kampanje in obisku lokalnega mladinskega informativnega centra. Tudi Nina in Sarah se bosta javljali iz obiska, vabljeni tudi k spremljanju preko Movitove Facebook strani!
Njuno pismo pred odhodom pa si lahko preberete tukaj. 


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih