Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Še manj kot dva tedna do Evropskih volitev

22.03.2019

Čez manj kot 14 dni, 26. maja 2019, bomo Evropski državljani lahko oddali svoj glas in se skupaj odločali o prihodnosti Evrope, ki si jo želimo.

Če morda voliš prvič ali pa samo želiš obnoviti poznavanje pristojnosti in dela Evropskeg parlamenta in kako sploh izvolimo evropske poslance, potem preveri https://www.evropske-volitve.eu/. 

Ko razmišljamo o prihodnosti, je dobro, da vemo kaj nam nudi sedanjost. Kaj ti EU ponuja in omogoča si lahko ogledate na https://europa.eu/euandme/frontpage_sl in https://www.what-europe-does-for-me.eu/sl/portal

Svojo zavezanost k aktivnemu državljanstvu in udeležbi na volitvah lahko še okrepite preko prijave na spletno stran »Tokrat grem volit«, na katero lahko povabite še vaše prijatelje ter tako povečate krog ljudi, zavezanih k sodelovanju pri odločanju o skupni Evropi in vrednotah, ki jih želimo krepiti.

V pisarni Evropskega parlamenta so pripravili mnogo gradiv, ki jih lahko uporabite za promocijo udeležbe na volitvah v evropski parlament in jih razširite dalje:

videi: v mapi najdete video pričevanja znanih Slovencev o tem, zakaj gredo na volitve, informativne animacije EP o različnih temah in serijo videov s komikom Gašperjem Bergantom o nekaterih prednostih evropskega povezovanja. Najdete jih lahko tudi na Youtube kanalu Evropskega parlamenta in jih delite od tam;
objave na FB in IG: v mapi Facebook in Instagram najdete že narejene objave za FB in IG z razlogi, zakaj se udeležiti volitev. Izberite tiste, ki so vam vsebinsko najbliže in jih opremite z osebnim sporočilom in oznakama #tokratgremvolit in #euvolitve19;
oglasi za spletne strani: v mapi najdete t. i. bannerje za nekaj klasičnih velikosti oglasnih prostorov za spletne strani. Izberite tiste, ki vam najbolj ustrezajo, in jih v primeru objave opremite s povezavo do spletne strani tokratgremvolit.eu (lahko uporabite tudi vašo osebno povezavo, če ste že vpisani na tej strani): 
promocijski material za tiskanje: v tej mapi najdete datoteke z letaki, nalepkami, razglednicami Tokrat grem volit in plakati, ki jih lahko natisnete in ustrezno uporabite za spodbujanje volilne udeležbe v svoji okolici;
vsebine in statistike: v tej mapi najdete različne vire informacij o ključnih prednostih evropskega povezovanja, pa tudi različne zanimivo podane statistične podatke na to temo, ki so jih zbrali in objavili v Sursu ali Eurostatu. V primeru objave njihovega grafičnega materiala je potrebno navesti vir, torej Surs ali Eurostat.

Ogledate si lahko tudi video "Stop scrolling"https://www.youtube.com/watch?v=wL9UyZ6mG9M&feature=youtu.be


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih