Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

Dogodki

Trenutno ni aktualnih objav.

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Z mobilnostjo v tujini do boljših zaposlitvenih možnosti mladih

10.05.2018

Zavod v letu 2018 nadaljuje z izvajanjem Nacionalne sheme mobilnosti v sklopu projekta »Razvoj storitev za pospeševanje transnacionalne mobilnosti delovne sile – EURES«, ki sodi v okvir Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike.

V drugi polovici leta 2018 bo od 10 do 12 mladih od 18. do 35. leta, ki niste vključeni v izobraževanje, zaposlitev ali usposabljanje, vključenih v 6-mesečni program aktivnosti, ki obsega pripravo na mobilnost, delovno-učno izkušnjo pri delodajalcih v Nemčiji v sklopu mobilnosti ter aktivnosti po vrnitvi iz tujine, s ciljem vključitve na trg dela.

Začetek programa aktivnosti za skupino udeležencev nacionalne sheme mobilnosti je predviden 26.6.2018.

Prednost pri vključevanju v shemo bodo imele dolgotrajno brezposelne osebe, ki v zadnjem letu ali več niso bile zaposlene ali niso bile vključene v formalni sistem izobraževanja, ne glede na prijavo v evidenco brezposelnih oseb pri Zavodu RS za zaposlovanje.

Mobilnost udeležencev bo v celoti financirana iz sredstev projekta. Namen programa aktivnosti je izboljšanje znanja, veščin in kompetenc udeležencev za večjo konkurenčnost na trgu dela.

Rok za prijavo kandidatov za vključitev v program aktivnosti nacionalne sheme mobilnosti je 23. 5. 2018 do 23.59 ure. Prijavite se na: ales.kramer@ess.gov.si. 

Več informacij o prijavi dobite tukaj

Vabljeni na informativni dan, ki bo 21. 5. 2018 v Ljubljani. Prijave so možne najkasneje do 18. 5. 2018 do 12. ure na elektronski naslov: ales.kramer@ess.gov.si. 

O lokaciji in uri vas pravočasno obvestimo.

Več informacij ...


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih