Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+ Mladi v akcijiInfo servis EurodeskSALTO SEE RCMladinstival 2017

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

“Vsakemu mlademu želimo omogočiti mednarodno učno izkušnjo!”

05.05.2017

Mladinski center Trbovlje je v okviru Evropskega tedna mladih, ki pod sloganom »Oblikuj, premikaj, sodeluj« poteka v 33 evropskih državah in letos spodbuja mlade, da sodelujejo v razpravah o prihodnosti (mladinske politike) EU, izkoristijo priložnosti za mobilnosti, ki jih ponuja program Erasmus+: Mladi v akciji in s sodelovanje v novoustanovljeni Evropski solidarnostni enoti izrazijo solidarnost pomoči potrebnim., gostil ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Majo Makovec Brenčič ter predstavnike Movit, Nacionalne agencije programa Erasmus+:Mladi v akciji.

Srečanja z naslovom “Mladinsko delo - vezivo skupnosti” so pripravili mladi in mladinski delavci, da bi predstavili učinke mednarodnega mladinskega dela, ki ga center skupaj z drugimi organizacijami v regiji v okviru programa Erasmus+: Mladi v akciji in njegovih predhodnikov izvaja že dvanajst let.

“Naš cilj je vsakemu mlademu omogočiti mednarodno učno izkušnjo,” bodisi v okviru Evropske prostovoljske službe, mladinskih izmenjav ali mednarodnih usposabljanj so si bili enotni udeleženci in poudarili, da se mladi zaradi učinkov tovrstnih projektov mednarodnega mladinskega dela in učnih mobilnosti, ki jih podpira program Erasmus+: Mladi v akciji, bolje znajdejo na področju zaposlovanja, podjetništva ali aktivnega državljanstva.

Mednarodno mladinsko delo je Trbovlje postavilo na zemljevid evropskega prostovoljskega dela. Vsako leto mladinski center gosti prostovoljce iz različnih evropskih držav, ki s svojim delom pomagajo številnim organizacijam v okolici ter krepijo medkulturno zavest in evropsko identiteto regije. S tem pa se krepijo tudi ključne kompetence oziroma znanja vsakega mladega, razvija organizacije za delo z mladimi v regiji ter izboljšuje celotno skupnost.

Mladinski center Trbovlje je v aktivnosti mednarodnega mladinskega dela vključil preko 800 mladih.

Ministrica dr. Maja Makovec Brenčič je na srečanju poudarila, da je pomembno, da se mlade v lokalnih skupnostih spodbuja v različne oblike mednarodnega sodelovanja in učenja. »Ugotavljamo, da delodajalci čedalje bolj cenijo, da imajo mladi formalno ali neformalno mednarodno izkušnjo, saj si na ta način krepijo številne kompetence. Prav s tem namenom sofinanciramo del programa Erasmus+, ki dijakom in študentom iz socialno šibkejših okolji omogoča priložnosti mednarodnega učenja,« ter sklenila, da tisto kar danes najbolj šteje so odnosi in prav temu velja pripisati uspeh programa Erasmus + program saj v ospredje postavlja odnose in povezovanje med ljudmi.

Direktor MOVIT Uroš Skrinar je po dogodku povedal: »Obisk Trbovelj in Zasavja ima za Movit, še posebno sporočilno vrednost. Mladinski center Trbovlje namreč v Sloveniji velja za primer dobre prakse na področju izvajanja in podpore mednarodnemu mladinskemu delu in projektom učnih mobilnosti mladih. Kvalitetno mladinsko delo, ki ga razvijajo in krepijo mladinske delavke in delavci ima namreč pomembne učinke na mlade, številne organizacije in celotno regijo. MC Trbovlje je od leta 2005, odkar aktivno sodeluje v programu Erasmus+: Mladi v akciji oziroma njegovih predhodnikih, izvedel številne projektne mednarodnega mladinskega dela, za katere je uspel pridobiti preko 700.000,00 EUR evropskih sredstev.

Številni projekti so bili s strani Nacionalne agencije ali Evropske komisije prepoznani kot odlični primeri dobrih praks. Erasmus+: Mladi v akciji s tem uresničuje svoj namen: podpirati kvalitetno mladinsko delo in možnost vključitve vsakemu posameznemu mlademu, tudi tistim, ki imajo manj možnosti, da izkoristijo svoj potencial. Zase in za celotno skupnost. Trbovlje in Zasavje je odličen primer takšne zgodbe o uspehu.«.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih