Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Zaključki srečanja ministrov Sveta na področju izobraževanja, mladine, kulture in športa

31.05.2016

30. in 31. maja je v Bruslju potekalo srečanje ministrov Sveta na področju izobraževanja, mladine, kulture in športa. Prvi dan so ministri sprejeli zaključke o vlogi mladinskega sektorja pri preprečevanju in boju proti radikalizaciji mladih. Zaključki poudarjajo neprecenljivo vrednost mladinskega dela, prostovoljskih in kulturnih aktivnosti ter športa pri doseganju mladih, ki so sicer lahko bolj dovzetni za radikalizacijo. Poudarili so tudi potrebo po soočanju z že obstoječimi ekstremnimi ideologijami in njihovemu uravnoteženju s privlačnimi nenasilnimi alternativami ter podpori vsem, ki so v stiku z ogroženimi mladimi.

Ministri so razpravljali tudi o tem, kako lahko mladinske politike najbolje podpirajo razvoj identitet mladih. Strinjali so se, da mladi bolj kot kadarkoli potrebujejo močno in pozitivno identiteto, da bodo lahko uspešno sodelovali pri izobraževanju, na trgu dela in v družbi na splošno in da lahko to razvijejo preko integriranih izobraževalnih mrež. Te mreže lahko tudi pomagajo pri soočanju z nedemokratičnimi vplivi in silami.

Ministri so sprejeli tudi zaključke o medijski pismenosti in kritičnemu mišljenju preko izobraževanja in usposabljanja s prepoznavanjem pozitivnih učinkov interneta in socialnih medijev in hkrati groženj, ki jih lahko predstavljajo ti mediji. Zaključki poudarjajo ključno vlogo, ki jih imata izobraževanje in usposabljanje pri pomoči mladim, da postanejo medijsko pismeni in odgovorni državljani prihodnosti.

Več informacij je na voljo na: http://bit.ly/1RGEDe0 

Zaključke srečanja najdete tukaj


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih