Prilagoditev za slabovidne
Prilagoditev za dislektike
Erasmus+: MladinaEvropska solidarnostna enotaInfo servis EurodeskSALTO SEE RC

E-novice

Želite biti sproti obveščeni o vseh naših aktivnostih, novostih in dogajanjih?

Naročite se na naše e-novice!

Priporočila za izvajanje projektov s področja vključevanja in raznolikosti

23.11.2021

Predstavljamo vam publikacijo Priporočila za prijavitelje in izvajalce projektov s področja vključevanja in raznolikosti, s pomočjo katere lahko vašim trenutnim in bodočim projektom zagotovite vključujoč pristop, ki bo odgovarjal in podprl raznolikost vseh vaših udeležencev.

Priporočila, vsebovana v publikaciji, so namenjena vsem organizacijam, ki želijo v svoje projekte vpeljati dimenzijo vključevanja mladih z manj priložnostmi, izboljšati kakovost projektov ali odpreti svoje projekte tudi za mlade z manj priložnostmi in v njih vnesti koncepte vključevanja ter raznolikosti. Obenem želimo s priporočili spodbuditi vse organizacije, da so njihovi projekti vključujoči in odprti za različne skupine mladih, tudi če njihovega neposrednega fokusa ne predstavljajo skupine mladih z manj priložnostmi.

Priporočila so nacionalni rezultat mednarodnega strateškega partnerstva nacionalnih agencij programa Erasmus+: Mladina na področju vključevanja, katerega osrednji cilj je povečati participacijo mladih z manj priložnostmi in omogočiti dostop do programov Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota novim organizacijam, ki so aktivne na področju vključevanja.

Na zavodu MOVIT so priporočila, ki so bila vključena v publikacijo, nastala v okviru srečanj delovne skupine na področju socialnega vključevanja, oblikovane z namenom izboljšanja kakovosti projektov vključevanja, povečanja števila vključujočih projektov ter spodbujanja organizacij in prijaviteljev k snovanju in izvajanju tovrstnih projektov.

Priporočila vsebujejo splošne smernice, na kaj je treba biti pozoren v posameznih fazah projektnega cikla, in razlagajo različne sklope, s katerimi se v projektih srečujemo: kje iskati informacije, kako se povezovati, razmišljati in komunicirati ter kam se obrniti po nadaljnje vire. Obenem pa priporočila vsebujejo tudi zelo konkretne primere načrtovanja in izvedbe vključujočih projektov.  

Upamo, da boste v priporočilih lahko našli uporabne napotke za načrtovanje in izvajanje projektov ter vam bodo služila kot vir navdiha in motivacije, saj z vključujočimi pristopi pridobijo vsi udeleženci in sodelujoči v projektih.

Publikacija je v elektronski obliki dostopna na naslednji povezavi.


« Nazaj
Z ogledom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.     V REDU       O piškotkih